Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back KULTURA IZLOŽBE U Briselu predstavljen prvi izveštaj Evropskoj komisiji o projektu Novi Sad 2021

U Briselu predstavljen prvi izveštaj Evropskoj komisiji o projektu Novi Sad 2021

  • PDF

U utorak 10. oktobra 2017. godine, predstavnici Fondacije „Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture“, predstavili su u Briselu svoj prvi izveštaj o radu. Prezentaciji postignutih rezultata prisustvovali su predstavnici Evropske Komisije i eksternih službi koje se bave saradnjom sa Zapadnim Balkanom, kao i predstavnica Republike Srbije u Briselu, Vanja Radonjić Rakić.

Direktor Fondacije Novi Sad 2021, Nemanja Milenković, predstavio je rezultate titule Evropske prestonice kulture(EPK) postignute u nultoj godini, kao i planove za predstojeći period, koji će kao rezultat rada Fondacije „Novi Sad 2021“ ostaviti legat Novom Sadu i nakon 2021. godine.
Član gradskog veća Grada Novog Sada zadužen za kulturu, Dalibor Rožić, govorio je o kulturnoj strategiji i kapacitetima Grada, finansijskoj i političkoj podršci.
Izvršna direktorka Fondacije, Tamara Zelenović Vasiljević, upoznala je članove Panela sa organizacijom i procedurama rada, dok je rukovodilac sektora za međunarodnu saradnju Vuk Radulović govorio o evaluaciji, internacionalizaciji, mobilnosti, projektima EPK i saradnji u Dunavskom regionu.
Lazar Jovanov, stručni saradnik za participativne projekte, izneo je planove i rezultate rada na participaciji i razvoju publike, a član Upravnog odbora Darko Polić, predstavio je infrastrukturne projekte koji će se realizovati do 2021. godine.
Umetnički i programski direktori, Jovan Trkulja i Dušan Kaličanin predstavili su program i umetničku viziju, odnosno produkciju programa EPK, a Dušan Vuković, definisao je kanale komunikacije navedenih projekata, ispred sektora za komunikaciju.
Nakon dobijanja titule započet je proces monitoringa koji sprovodi panel nezavisnih eksperata iz različitih oblasti evropskih kulturnih politika. Panel nezavisnih eksperata čini grupa ljudi koji su bili angažovani na projektima prethodnih evropskih kulturnih prestonica. Samom panelu predstavljen je izveštaj o radu na projektu Novi Sad 2021- EPK, koji je ranije upućen Evropskoj Komisiji u pisanoj formi. Povratna informacija o izveštavanju rezultata projekta Novi Sad 2021- EPK stići će u narednih mesec dana, kada će i javnost biti detaljnije upoznata sa izveštajem. Naredni izveštaj Evropskoj Komisiji podnosi se u Briselu 2019. godine.

Fotografija: Martin Candir
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com