Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Najavljen I BG Media Festival

Najavljen I BG Media Festival

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na prvoj konferenciji za medije povodom prvog BG Media Festivala koji će biti održan od 01. – 03. decembra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, govorili su neki od panelista i moderatora samog festivala.

Bojana Janković direktor programa i glavni urednik EDU TVa, koja će učestvovati na panelu "Stvaramo li medijske i komunikacijske glupane", istakla je kako ubrzano doba digitalizacije skraćuje pažnju i koncentraciju ljudi, pogotovo mladih, i kako sadržaji u medijima treba da se promene u edukativnom i obrazvnom smeru, kako bi se publika vratila na pravi put.
Prezenter vesti na RTS-u, Vladimir Jelić, je govorio o svojoj branši. Šta je fenomen TV dnevnika i koliko je važno prezentovati vest na pravi način, pogotovo kada se sa srećnih vesti prelazi na tragične.
Među panelistima na konferenciji bila je i Branislava Antović, koja već 4 godine živi isključivo od svog bloga. Ona će na festivalu učestvovati na panelu "Influence marketing" i kako je objasnila u novim medijima (društvenim mrežama) nisu potrebne samo krpice i dobre fotografije, već i obrazovanje i dobar strateški plan kako bi se od toga moglo živeti.
Miša Ćirić, voditelj i urednik emisije "Srbija expo" na SNTV.rs i generalni menadžer Diaspora Grupe, biće jedan od panelista na panelu "Globalni brendovi". On je istakao da je srpski globalni brend izvoz znanja i da svetom vladaju brend kompanije i mediji.
Od moderatora festivala konefrenciji su prisustvovale Katarina Lazarević novinar i autor EDU TVa, Jovana Medić glavni urednik i voditelj IDJ TVa, Vladislava Matović DJ i voditelj Clubbing Tv Adria i Nela Bunčić prezenter BLIC TV-a i PR menadžer BG Media Festivala, koje su pričale o panelima na kojima će moderirati, kao i koliko je su ovakvi događaji važni kako za polaznike u sferi medija i komunikacija tako i za one koji su uveliko u poslu, jer znanje može da se nauči, ali iskustvo mora de se stekne i prenese.
Na samom festivalu biće više od 120 profesionalaca: urednika, novinara, marketing i PR menadžera, kao i predsednika i direktora novinarskih udruženja, medijskih kuća i agencija za marketing i odnose s javnošću. Najvažniji deo programa su panel diskusije na temu budućnosti žurnalizma, marketinga i odnosa s javnošću. Festival je informativno-obrazovnog karaktera, odnosno na određenom broju panela dugogodišnji profesionalci će izneti deo iskustva koje bi pomoglo studentima i mladima na početku profesionalne karijere da steknu znanje koje ne mogu na univerzitetskim predavanjima. Na ostalim panelima stručnjaci će kroz diskusije ukrštati svoje projekcije o razvijanju medija, komunikacija i marketinga u budućnosti.
Večernji program je za opuštanje nakon napornih diskusija, ali i uspostavljanje poslovnih kontakata: Šou Zorana Kesića, koktel zabave i muzički program.
Po završetku festivala svi slušaoci će dobiti zvaničan SERTIFIKAT o odslušanoj konferenciji BUDUĆNOST MEDIJA I KOMUNIKACIJA, na kojoj je govorilo 120 profesionalaca iz Italije, Rusije, Velike Britanije, Španije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije.
Sve dodatne informacije možete pronaći na sajtu festivala www.bgmediafestival.com.

Tekst i foto: Pres služba Media Centra

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar