Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM SEOSKI TURIZAM Privredna komora Vojvodina podržava svaku inicijativu za kreiranje novih turističkih proizvoda

Privredna komora Vojvodina podržava svaku inicijativu za kreiranje novih turističkih proizvoda

  • PDF

Privredna komora Vojvodine poseban akcenat u svojim aktivnostima daje razvoju receptivnog turizmu Vojvodine i podržava svaku inicijativu za kreiranje novih turističkih proizvoda i investicija u turizam Vojvodine. To je bio jedan od razloga što je viši samostalni stručni saradnik u Udruženju usluga Privredne komore Vojvodine (PKV), gospođa Dragica Samardžić prisustvovala u četvrtak, 12. oktobra 2017. godine, prezentaciji turističke ponude i turističkih potencijala Opštine Pećinci, koju je organizovala Turistička organizacija opštine Pećinci, u saradnji sa Turističkom agencijom „Panonojaturs“ i Hotelom „Crystal hotel&Event centar“.

- Pećinci imaju veliki potencijal za razvoj turizma, prednosti su blizina auto-puta E-70 Beograd - Zagreb, blizina velikih gradova Beograda i Novog Sada. Na području opštine nalaze se značajni kulturno-istorijski spomenici, kao što je „Aksentijev kućerak“, najstarija seoska kuća u Sremu koja je zaštićena kao spomenik kulture od izuzetnog značaja, zatim Kupinik - srednjovekovno utvrđenje koje se u istorijskim izvorima prvi put pominje krajem XIV veka, Crkva sv. Luke najstarija pravoslavna crkva u Vojvodini, zatim specijalni rezervat prirode Obedska bara i drugi potencijali - rekla je Dragica Samardžić.
Za turističke radnike organizovana je prezentacija i upoznavanje sa sadržajima hotela „Crystal hotel&Event centar“, koji je kategorisan sa četiri zvezdice i namenjen poslovnim gostima. Hotel raspolaže sa 15 luksuzno opremljenih soba i salom namenjenom za seminare, kongrese i proslave kapaciteta 600 mesta.
Turističkim radnicima organizovan je i obilazak značajnih lokaliteta na području Opštine: Ogar, Etno kuća - Aksentijev kućerak, najstarija očuvana seoska kuća u Sremu, Obedska bara - specijalni rezervat prirode i Kupinovo sa Etno kućom i crkvom svetog Luke iz 18. veka.
- Napomenula bih da se na području opštine nalazi jedan od najposećenijih muzeja u Vojvodini - Muzej hleba. Veoma je značajno da se na ovom području izgradio smeštajni objekat i da postoji saradnja između privatnog i javnog sektora, kroz saradnju turističke organizacije opštine sa pružaocima turističkih usluga (hotelom i turističkom agencijom) - istakla je Dragica Samardžić.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com