Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vojvodina predstavlja turističke potencijale u Podgorici

Vojvodina predstavlja turističke potencijale u Podgorici

  • PDF

Turistička organizacija Vojvodine je pre pet godina organizovala prvu manifestaciju “Dani Vojvodine” u Beogradu sa željom da kroz direktan kontakt sa publikom promoviše celokupnu turističku ponudu Vojvodine. Od kraja prošle i tokom ove godine manifestacija je, pored Beograda i Zlatibora obuhvatila i gradove u susednim zemljama (Temišvar, Bijeljina, Budimpešta). Sada su pred nama još “Dani Vojvodine” u Banjaluci i Podogorici.

Zahvaljujući pokroviteljstvu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i podršci Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, omogućen je nastavak ove kampanje, koja se pokazala kao zaista vredan i uspešan vid promocije. Činjenica je da je broj turista iz zemalja u regionu najdominantniji u ukupnom turističkom prometu APV, a iz godine u godinu i sve je veći. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2016. godini broj turista iz Crne Gore je u porastu za 8,2%, a prema ukupnom broju dolazaka u APV turisti iz Crne Gore su na 13-om mestu.
Relacije Crne Gore i Srbije zaista su neraskidive, pa i u smislu turizma, čemu svedoči podatak da je Crna Gora, već par godina unazad zemlja partner Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu.
Nadamo se da će ovakvim vidom promocije još više turista iz Crne Gore doći u Vojvodinu, te da će veze između ova dva naroda ojačati i podstaći saradnju i razmenu iskustava i znanja u raznim oblastima, a prvenstveno u oblasti privrede i turizma.
Tokom dva dana trajanja manifestacije, 27. i 28. oktobra, biće organizovan “Vojvođanski sokak”, na centralnom trgu u Podgorici sa pratećim kulturno-umetničkim programom. Svoju ponudu će pored Turističke organizacije Vojvodine predstaviti i turističke organizacije Vršca i Bačke Palanke, posetioci će moći da degustiraju fruškogorska vina, a nastupiće tamburaški orkestar Romansa, tamburaški sastav La Banda i muzička grupa Garavi Sokak.

Sandra Poleksić, PR
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com