Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Susret gljivara na Iriškom vencu u nedelju 29. oktobra

Susret gljivara na Iriškom vencu u nedelju 29. oktobra

  • PDF

Gljivarsko društvo Novi Sad poziva sve zainteresovane da prisustvuju godišnjoj manifestaciji "Susret gljivara na Iriškom vencu" koja se već tradicionalno održava ispred starog Informativnog centra Nacionalnog parka Fruška gora na Iriškom vencu. Susret gljivara će biti održan 29.10.2017 godine (nedelja) sa početkom u 11h bez obzira na vremenske prilike. Organizatori se, kao i uvek, nadaju dobroj poseti i dobrom druženju sa gljivarima iz Vojvodine, Srbije i okruženja.

Pored izložbe gljiva koje se sakupe, održaće se i predavanja u sali starog Informativnog centra Nacionalnog parka Fruška gora na temu gljiva sa početkom u 12h. Dragiša Savić će pričati o Fruškoj gori, zaštićenim područjima FG i NPFG . Ibrahim Hadžić i Jelena Vukojević će predstaviti novu monografiju „Zvezdače Srbije i Crne gore“, a Eleonora Bošković-Čapelja održaće predavanje o zaštiti gljiva.
Takođe, posetioci će imati priliku da pogledaju i izložbu fotografija gljiva Fruške gore Jelene Gajić-Vulić.
Naučna sekcija GDNS biće sa Vama pored mikroskopa i Gljivarske literature, a članovi GDNS pored stolova sa izloženim samoniklim gljivama.
U okviru manifestacije GDNS 29.10.2017 godine u 10h održaće se i polaganje ispita za zvanje „Gljivar“ pri Mikološko-gljivarskom savezu Srbije.
A na kraju tradicionalni kotlići od samoniklih jestivih i lekovitih gljiva koji priprema kuvarska sekcija na čelu sa Đorđem Vojnovićem. Jedan kotlić sa mesom, a drugi bez. Nema takmičenja u kuvanju, samo uživanje u konzumaciji.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com