Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Konstituisana Grupacija za trgovinu u Udruženju usluga Privredne komore Vojvodine

Konstituisana Grupacija za trgovinu u Udruženju usluga Privredne komore Vojvodine

  • PDF

U Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u ponedeljak 07.11.2017. godine, održana je prva konstitutivna sednica Grupacije za trgovinu u okviru Udruženja usluga PKV, koja broji 13 članova.

Za predsednika Grupacije, izabran je Spomenko Đordan „Unovexport“, Novi Sad, a za zamenika predsednika Cviko Krunić „Medius“, Nova Pazova. Usvojen je Poslovnik o radu Grupacije i pokrenuto je nekoliko inicijativa u cilju unapređenja uslova rada i poslovanja članova Grupacije, koje će se razmatrati na narednim sednicama i uputiti nadležnim organima.
- Grupacija za trgovinu će štititi i zastupati interese svojih članica kroz saradnju sa državnim organima i drugim institucijama, u cilju stvaranja što povoljnije poslovne klime i stvaranja fer odnosa na tržištu. Osnovni zadatak će biti praćenje i analiziranje privrednih kretanja i predlaganje mera za unapređenje uslova rada i poslovanja svojih članova, polazeći od zajedničkog interesa privrednih društava unutar grupacije. Grupacija će predlagati izmene i dopune zakonskih i podzakonskih akata u oblasti trgovine i pratiti efekte njihove primene u praksi. Takođe, na javnim raspravama, razmatraće predloženu zakonsku regulativu i dostavljati mišljenje, predloge i preporuke u oblasti privrednog sistema, ekonomske politike i razvoja, sa stanovišta njihovog uticaja na uslove poslovanja i razvoj sektora - istakla je Slavica Hajder, sekretar Udruženja usluga PKV.
Na III sednici Odbora Udruženja usluga PKV, održanoj 17. oktobra 2017. godine donete su odluke o obrazovanju pet grupacija u okviru Udruženja, od kojih su do sada konstituisane Grupacija za transport opasne robe, Grupacija za turizam i ugostiteljstvo, Grupacija za računovodstvene poslove i Grupacija za trgovinu, dok će u četvrtak, 9. novembra 2017. godine biti konstituisana i Grupacija za komunalno stambenu privredu.

Jovana Apić, PR
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com