Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Snežana Milisavljević: Sajam turizma, seoskog turizma i zimnice u Kragujevcu beleži konstatan rast

Snežana Milisavljević: Sajam turizma, seoskog turizma i zimnice u Kragujevcu beleži konstatan rast

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

- Mi smo izuzetno zadovoljni IX Međunarodnim sajmom turizma, V Sajmom seoskog turizma i III Sajmom zimnice, imajući u vidu da broj izlagača iz godine u godinu raste odnosno da je sajamska hala drugu godinu za redom mala da primi sve zainteresovane posetioce. Mi smo se potrudili da brojnim stručnim i zabavnim sadržajima, radionicama, nagradnim igrama obezbedimo što veće prisustvo publike i mislim da je to urodilo plodom već prvog dana Sajma.

Za nas u Kragujevcu ovo je prilika da predstavimo sve naše turističke potencijale, da najavimo 2018. godinu i obeležavanje 200 godina Kragujevca kao prestonog grada, u kojem su postavljeni temelji srpske državnosti. U tom maniru je bio brendiran i štand GTO Kragujevac, a na svečanom otvaranju je prikazan promotivni film koji govori o ovim događajima, ali i o ukupnoj turističkoj ponudi Kragujevca - rekla je između ostalog direktorica GTO Kragujevac, neposredno po okončanju odlično organizovane i dobro posećene trodnevne Sajamske manifestacije. Izlagača, njih 125, bilo je iz svih krajeva Srbije, nesumljiv su rezulat rada i saradnje GTO Kragujevca sa ostalim TO u zemlji.
Direktorica nije krila zadovoljstvo odzivom kolega, njihovim trudom da svoju turističku ponudu predstave na najbolji mogući način. Upravo ta šarolikost ponude istočne i zapadne Srbije, Vojvodine, niškog, pirotskog, leskovačkog kraja, Kruševca, Kraljeva doprineli su kvalitetu ove manifestacije.
- Ne mogu da ne pomenem moje kolege iz Centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja. Upravo je tokom trajanja Sajamske manifestacije trebalo da bude potpisan Memorandum o razumevanje pod okriljem TO Srbije. Pošto je saglasnost za ovu inicijativu od TO Srbije stigla dan pre otvaranja Sajma, u moru sajamskih događaja nismo mogli da organizujemo još jedan, pa će on biti potpisan u toku narednih dana, i to će biti osnov zajedničkih aktivnosti u narednom periodu - istakla je naša sagovornica. Međunarodni karakter Sajma turizma u Kragujevcu, ove godine opravdalo je prisustvo izlagača iz Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Bosne i Hercegovine. U pitanju su uglavnom bivše jugoslovenske republike i zemlje u okruženju koje su iznele svoje ponude za doček 2018., predstojeće novogodišnje i božićne praznike, brojne sadržaje za zimski raspust, a mnoge su najavile, pa čak i startovale sa prodajom letnje sezone 2018. U ponudi TA ove godine, kao novina, istakli su se jednodnevni izleti, koji su kod kragujevačke publike izazvali najveće interesovanje.
Ove godine III Sajam zimnice bio je veći nego ikada. Direktorica to objašnjava na sledeći način:
- Organizacija ovako jednog Sajma krajem novembra bio je odličan izbor radnika GTO Kragujevac, jer je pokazao da vlada veliko interesovanje domaćina da prodaju tradicionalne proizvode kojih nema na tržištu i ne mogu da se kupe u prodavnicama već samo na manfestacijama poput sajmova ili nekih drugih manifestacija koje organizuju gradovi i opštine. Za naš Sajam vlada ogromno interesovanje i prisutni su domaćini ne samo iz Srbije već i zemalja u okruženju. Svi su oni imali priliku da predstave tradciionalne proizvode svog kraja, ali i da ih prodaju. Benefit ovakve jedne organizacije je u pomoći izlagačima da ne moraju da dežuraju za pijačnim tezgama tokom celog dana, a naše domaćice koje nisu stigle da pripreme zimnicu imaju priliku da na jednom mestu nadomeste zalihe u špajzu, i spremno dočekaju zimu sa zimnicom proverenog kvaliteta, proizvedenu u malim seoskim radionicama i na poljoprivrednim gazdinstvima, ali i da se upoznaju sa turističkom ponudom Srbije i zemalja u okruženju. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i Sajam zimnice organizovani su u saradnji GTO Kragujevac i Šumadija sajam.

Više fotografija možete da pogledete na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1868760663137418.1073744059.100000105079334&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com