Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Green Fashion veče na FIMEK-u

Green Fashion veče na FIMEK-u

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment 24.11.2017. godine održana je modna revija u okviru projekta “Green Fashion” na kojoj su bili prikazani modeli od recikliranih materijala, a koje su kreirali srednjoškolci i studenti.
Projekat Green Fashion sufinansiran je od strane Uprave za sport i omladinu - Kancelarija za mlade Grada Novog Sada u okviru realizacije LAP-a za 2017. godinu, a realizuje ga Udruženje Asistent.

Podršku u realizaciji projekta pružio je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, a učešće u projektu uzelo je više srednjih škola kao i vršnjački tim studenata FIMEK-a (Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment) i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe. Cilj projekta je promena svesti srednjoškolaca o važnosti reciklaže na jedan inovativan i atraktivan način- modnom revijom unikatnih recikliranih modnih kostima i detalja.
Nakon održane tribine o važnosti zaštite životne sredine i reciklažnih radionica u školama i na fakultetu, usledila je modna revija - Green Fashion sa ciljem da se utiče na promenu svesti mladih, kao i svih građana, o važnosti očuvanja planete zemlje. Mladi su dobili priliku da kroz učešće na ovom projektu kvalitetnije provode svoje slobodno vreme i znanjem stečenim na radionicama utiču na očuvanje njihovog prirodnog okruženja i tako budu pozitivan primer ostalim članovima/icama lokalne zajednice.
Revija je otvorena jednim neobičnim, ekološkim biciklom koji je predstavljen od strane „Inviktabike“ i kreiran spacijalno za ovu priliku. Na modnoj reviji prikazano je 24 modela čiji su kreatori bili srednjoškolci, osnovci i studenti, a nakon toga na scenu su izašli mališani iz vrtića „Čuperak“ i „Bubamara“ koji su, takođe nosili modele od recikliranih materijala, ali van konkurencije.
Žiri, u čijem sastvu su bili: prof. dr Jelena Kiurski, šef katedre za ekologiju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, Milena Brkljačić, ispred Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS, Aleksandra Teomirović, make up artistkinja iz make up studija “Šminkeraj” , Mirjana Begojev, kreatorka nakita „Budi Šmizla“ i Dijana Borenović, fotomodel, je po završetku revije proglasio najbolje modele. Prvo mesto zauzela je kreacija Lole Kostić, učenice Umetničke škole „Bogdan Šuput“ iz Novog Sada koja je nagrađena stipendijom za četvorogodišnje školovanje na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment na studijskom programu po izboru. Drugo mesto i godišnju kartu za bazen „Slana bara“ osvojila Jovana Vujanović iz Saobraćajne škole „Pinki“ iz Novog Sada, dok je treće mesto i vaučer u modnom studiju „Lutkart“ osvojila je Dragana Binjić, učenica Umetničke škole „Bogdan Šuput“ iz Novog Sada.
Daniela Ignjatić, koordinatorka projekta je po završetku revije izjavila da je veoma zadovoljna realizacijom projekta, jer je cilj projekta ostvaren:
- Veći broj srednjoškolaca i studenata, koji su prisustvovali reviji su nas već pitali kada će se održati sledeća revija i kako bi mogli da se uključe u ceo projekat, tako da smatram da smo modnom revijom privukli pažnju mladih i zainteresovali ih za reciklažu, a samim tim i za zaštitu životne sredine - istakla je Daniela Ignjatić.
Po završetku revije i proglašenju pobednika, Tamara Krstić, direktor marketinga Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, zahvalila se svima koji su pružili podršku realizaciji ovog projekta a posebno frizerskim salonima: „Priča o dva cveta“, „Kvatro“ i „Teodora“, kao i make up studiju „Šminkeraj by Aleksandra Teomirović“.
Nakon modne revije organizovana je prodajna izložba na kojoj su izložene sve kreacije koje su predstavljene na modnoj reviji. Deo prihoda od prodaje izloženih reciklažnih eksponata će biti doniran vrtiću „Čuperak“ za potrebu izgradnje biobašte, dok će drugi deo prihoda biti doniran Udruženju za zaštitu životinja Novi Sad- SPANS.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com