Sat12162017

Poslednja izmena:08:34:50 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Nova vina Potisja - sedmi put u Žablju

Nova vina Potisja - sedmi put u Žablju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Turistička organizacija opštine Žabalj poziva na 7. manifestaciju Nova vina Potisja, koja će tradicionalno biti održana u subotu, 9. decembra 2017. godine, od 18-23h u restoranu “Naša lovačka priča”, lociranom u ulici Svetozara Miletića 33.

Ova manifestacija je revijalnog, ali i takmičarskog karaktera. Posle Januarskog sajma vina u Temerinu, vinska smotra u Žablju je dobila veliki publicitet, ali je za nju zainnteresovan sve veći broj malih vinara. Tako se ove godine očekuje da će Božansko piće izlagati tridesetak proizvođača. Po običaju, vina će ocenjivati stručni žiri sastavljen od vrhunskih znalaca i stručnjaka u oblasti vinarstva. Prijem uzoraka je u prostorijama Fonda za razvoj poljoprivrede, Nikole Tesle 31, već od ponedeljka, 04. decembra od 8-15h, a zaintersovanima će to bit omogućeno da učine i narednog dana od 8-17h, kao i u sredu, 06. decembra od
8-15h. Ocenjivanje vina stručni žiri obaviće u četvrtak, 07. decembara. Od svake vrste vina treba predati 3 boce od 0,75l. Na boci obavezno naznačiti ime proizvođača, mesto stanovanja, vrstu vina i godinu proizvodnje. Donacija za organizaciju ocenjivanja iznosi 300 dinara po uzorku.
Glavni dan manifestacije je subota, 09. decembar i odvijaće se u restoranu “Naša lovačka priča”. Gosti se očekuju već od 13,30h, jer pola sata kasnije kreće jednočasovno predavanje na temu „ Uparivanje hrane i vina “, koje će održati somelijer Ljubica Radan.
Nakon toga predviđena je panel diskusija pod nazivom „Sinergija poljoprivrede i turizma”, na kojoj će, između ostalih, govoriti predstavnici Sekretarijata za privredu i turizam, poljoprivrede, proizvođači i organizatori manifestacija.
Naravno da će tu biti i privrednici ovoga kraja, kokji će izložiti svoje proizvode na degustaciju i prodaju.
U 18,00h zakazano je svečano otvaranje manifestacije, a potom i proglašenje najboljih vina uz dodelu priznanja
Degustacija vina i lokalnih proizvoda uz muziku tamburaškog orkestra “Da zna zora”, trajaće do 23h.
Informacije: Tel: 021/ 831 688
Email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar