Sat12162017

Poslednja izmena:08:34:50 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Udruženje elektronskih medija ComNet, budućnost poslovanja

Udruženje elektronskih medija ComNet, budućnost poslovanja

  • PDF

ComNet (www.comnet.rs) je udruženje lokalnih i regionalnih televizijskih stanica, osnovano pre četiri godine radi uspostavljanja funkcionalnog poslovnog okruženja neophodnog za razvoj elektronskih medija, podizanja profesionalnih i tehničkih standarda, sa ciljem unapređenja svoje uloge kao informativnog servisa građana.

ComNet emituje program na celoj teritoriju Vojvodine, a određeni delovi programa se plasiraju i na teritoriji cele Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Zasnovan na povezanom radu televizijskih stanica raspoređenih u četrnaest centara u Vojvodini, ComNet je u mogućnosti da organizuje istovremena snimanja na više lokacija, direktan prenos događaja, kvalitetnu TV produkciju na više jezika, medijsko praćenje klijenata i njihovih akcija tokom čitave godine. Ideja je nastala po ugledu na SAD i zapadne zemlje, prilagođena našim uslovima. O tome, predsednik Udruženja elektronskih medija ComNet, gospodin Vladan Stefanović, kaže sledeće: - Udruženje funkcioniše na principu saradnje 14 lokalnih i regionalnih TV stanica kao vojvođanska ComNet TV mreža koja priprema i emituje zajedinički program i zajednički nastupa na tržištu. Na taj način smo dobili kvalitetniji regionalni program, koji je za pojedinačnu lokalnu TV stanicu preskup. Udruživanjem smo smanjili troškove i mogućnost povećanja prihoda kod velikih oglašivača. Za ovakav način rada i povezivanja zainteresovani su i centri u Srbiji, pa se očekuje da se ComNet proširi na centralnu i južnu Srbiju. Osim teritorijalog proširenja, planirano je i širenje na druge medije, kao što je radio, portali, štampani mediji itd. Na poslednjoj Skupštini ComNet-a konkretizovano je proširenje na radijsku mrežu, prvo u Vojvodini, potom u Srbiji, kao i funkcionalnija organizacija, koja zbog rasta obima posla, podrazumeva podelu na sekcije i službe. - Da li će biti još nekih proširenja zavisiće od naših potreba, volje, želje, energije, spremnosti... Polje na kojem smo najmanje odmakli je komercijala. Na pomenutoj Skupštini odlučeno je da formiramo novu firmu u našem vlasništvu koja će se baviti poslovima marketinga agencije, odnosno nastupom na tržištu. U narednih mesec dana ćemo je registrovati i nastojati da počne da ispunjava svoju funkciju. Ono što sada imamo u ComNet-u je dobar, kvalitetan program, koji pokriva celu Vojvodinu iz 14 centara, iz 14 TV studija, sa maksimalno redukovanim troškovima. Trenutno imamo emisiju iz turizma, poljoprivrede, ekologije, obrazovanja, zdravstva, sporta, kulture, i pravimo dnevnu informativnu emisiju - Vojvođanska događanja, koju sve naše članice emituju premijerno u isto vreme, a reprizno kako im odgovara. Na taj način obezbeđujemo svakog dana dva do dva i po sata ekskluzivnog programa koji nema niko drugi osim nas, na teritoriji cele Vojvodine. Naša obaveza je da za svaku emisiju uradimo po jedan prilog iz našeg grada, što bismo svakako radili za svoje potrebe - kaže gospodin Stefanović. Za način rada, raznovrsan i kvalitetan program regionalne dimenzije, ComNet svakodnevno dobija komplimente od auditorijuma.
Ovakav koncept ComNet-u daje prednost i na lokalnim, pokrajinskim, nacionalnim ili IPA fondovima. Ukoliko se konkurs realizuje, automatski se daje prednost u odnosu na lokalne medije, jer obuhvata 14 centara i pokriva širu teritoriju od bilo kog lokalnog medija.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar