Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE HRANA FINS-ovo info veče o aditivima u hrani

FINS-ovo info veče o aditivima u hrani

  • PDF

U četvrtak 7. decembra 2017. godine u Startit centru (ul. Miroslava Antića 2) u centru Novog Sada sa početkom u 18:00 h prisustvujete info večeri „Sve što ste želeli da znate o aditivima u hrani, a niste imali koga da pitate“ u organizaciji Naučnog instituta za prehrambene tehnologije (FINS) i suorganizaciji Asocijacije potrošača Srbije (APOS). Info veče je prvenstveno namenjeno široj javnosti, odn. zainteresovanim potrošačima, i osmišljeno tako da se u neformalnom razgovoru sa stručnjacima saznaju istine i otklone zablude o aditivima u hrani.

Šta se krije iza mnogobrojnih E oznaka (E 150, E 211, E 300, E 901, …) koje svakodnevno srećemo na ambalaži prehrambenih proizvoda?
Koja je njihova uloga?
Da li su aditivi štetni po zdravlje?
Da li je strah od aditiva opravdan?
To su samo neka od pitanja na koja će, u opuštenoj i neformalnoj atmosferi, odgovorati stručnjaci Naučnog instituta za prehrambene tehnologije. Pored uvodnog informativnog izlaganja, u okviru info večeri biće organizovana i izložba i degustaciju prehrambenih proizvoda pripremljenih sa i bez aditiva, kao i panel diskusiju u kojoj će na pitanja potrošača odgovarati dr Jasna Mastilović, naučni savetnik u Naučnom institutu za prehrambene tehnologije; Dragana Kovač, Gomex, rukovodilac službe kontrole kvaliteta proizvoda i procesa; Nikolina Mandić, sektor razvoja PIP - Poboljšivači i smeše za pekarstvo, Novi Sad.
Info veče se organizuje u okviru projekta Inovativni ciklus razvoja prehrambenih proizvoda - FOODstars koji se realizuje kroz program Evropske komisije za istraživanja i inovacije Horizon 2020, kojim koordinira Naučni institut za prehrambene tehnologije (www.foodstars.uns.ac.rs).
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com