Sun01212018

Poslednja izmena:10:16:01 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Najavljena Peta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija

Najavljena Peta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija

  • PDF

Peta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija pod sloganom ,,Evropski put - put uspeha“, biće održana na Kopaoniku 25.-26.јаnuara 2018. godine u Kongresnom centru Grand Hotel&Spa, u organizaciji Grada Kraljeva, Etno centra Gegula - centar za uspešni razvoj preduzetništva, porodične poljoprivrede i turizma, Kraljevo, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, brojnih suorganizatora, pokrovitelja i medijskih partnera.

Detaljnije informacije zainteresovani mogu saznati na KZN u petak, 22. decembra 2017. godine, u 12.00 časova u Privrednoj kmora Srbije, ul. Terazije 23, velika sala, 2. sprat, u Beogradu.
Ciljevi konferencije su da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sinergijski rezultati nauke i prakse, kao i mogućnosti realne podrške uključenju Srbije u EU u skladu sa pregovaračkim poglavljem 11 - poljoprivreda i ruralni razvoj, kao i primene novih tehnologija i koncepata menadžmenta u savremenim uslovima poslovanja privrede Srbije.
Ekonomske analize ukazuju da bi Srbija podizanjem prinosa na nivo proseka EU 28 mogla da utrostruči vrednost poljoprivredne proizvodnje i višestruko poveća izvoz. Za to su neophodne značajne strukturne promene i razvoj različitih modela udruživanja u agroprivredi, investicije u tehnološki razvoj i infrastrukturu poljoprivrede, prehrambenu i druge grane prerađivačke industrije, zasnovane na marketing konceptu koji je preduslov za poboljšanje konkurentnosti srpske agroprivrede. Posebno bi se predstavili savremeni trendovi i standardi u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u EU kao i njihove implikacije na razvoj poljoprivrednog sektora, ruralnih područja i turizma u Srbiji i zemljama zapadnog Balkana, obzirom da se zna da je 2018. godina proglašena godinom zaštite kulturnog nasleđa u EU. Zemlje zapadnog Balkana imaju potencijal da tržištu ponude konkretan proizvod sa autentičnim iskustvom, utemeljenim na lokalnom identitetu turističke destinacije. Identifikacijom i iskorišćavanjem korporativnih prednosti, region se može pozicionirati kao unikatna turistička destinacija, što podrazumeva intezivniju saradnju turističkih privreda država i regiona.
Menadžment kao organizacija i koordinacija aktivnosti u skladu sa politikom i jasno definisanim ciljevima predstavlja osnovu za efikasno i kvalitetno poslovanje profitnih, ali i neprofitnih organizacija. Zbog svoje prirode i svojih metoda, može se primeniti i u javnom sektoru i u privatnom sektoru i u sektoru civilnog društva. Ova konferencija je pružila priliku da se naučnici, eksperti, privrednici i šira javnost upoznaju sa trenutnim stanjem i perspektivama u okviru tematskih oblasti obuhvaćenih programom.
Posebna pažnja biti posvećena menadžmentu i ekonomiji savremenog privatnog i javnog sektora kod nas i u okruženju uz uvažavanje koncepta društvenog razvoja zemlje i uključivanja u Evropske integracije.
Zadatak u budućnosti je da se na ovakvim konferencijama uravnoteži razmatranje tehnologija i čoveka, kao jedinog svesnog i razumnog bića. Od danas, kako je rekao N.Tesla - mi nećemo raditi za sadašnjost, već za budućnost. Nove dileme, nova naučna i praktična rešenja, holistički pristup i ideje kroz dijalog svih zainteresovanih, misija su Pete JEEP Međunarodne naučne agrobiznis konferencije.
Na skupu ucestvuje oko 500 najznačajnijih predstavnika prerađivačke industrije, poljoprivrednih proizvođača, udruzenja poljoprivrednika, zadruga, turističkih organizacija, agencija i radnika, kompanija, lokalnih samouprava, nevladinih i medjunarodnih organizacija i medija. Na 5. JEEP Medjunarodnoj naučnoj agrobiznis konferenciji - MAK 2018 prisustvovaće i diskutovati privrednici, poljoprivrednici, naučni i turistički radnici, predstavnici resornih ministarstava, diplomatskog kora, kao i predstavnici EU i svetski priznati stručnjaci iz oblasti agrara, turizma, ekonomije, finansija i prava.
(Direktno iz Berlina sa svetskog foruma za hranu i poljoprivredu - Zelene nedelje), stižu gosti predavači, učesnici koji ce predstaviti nove trendove, ideje ali i dati nove odgovore.
Kroz niz konferencija i događaja koji će biti organizovani, kompanijama, pojedincima, državnim upravama i lokalnim samoupravama jedinstvene, biće preneta
znanja od svetskih priznatih stručnjaka, i korisne informacije, što će biti podsticaj za stvaranje i negovanje poslovnih kontakata, a javnosti će biti predstavljeni najbolji primere iz nauke i prakse.
Prijavu za učešće zainteresovani mogu dostaviti na email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na brojeve telefona 036/372-545 i 063/608-346 (Milan), A, naučne radove dostaviti na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar