Sun01212018

Poslednja izmena:10:16:01 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Uspeh učenika veronauke iz Pećinaca na međunarodnom takmičenju u Ljubljani

Uspeh učenika veronauke iz Pećinaca na međunarodnom takmičenju u Ljubljani

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

U finalu međunarodnog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja,"Slovenian Case Challenge 2017.", u Ljubljani, pored timova iz Slovenije i Južne Koreje, plasirala su se i dva tima iz Srbije. Timove su činili učenici i studenti veroučitelja Miloša Jeftića, koji im je bio mentor na takmičenju. A tim Srbije je osvojio 2. mesto (500 evra), a B tim ušao u uži izbor!

- U A timu Srbije su bili: Nenad Stojaković (student 4. godine Ekonomskog fakulteta u Subotici), kome sam predavao od 6. razreda osnovne škole, Jovan Savić (student 4. godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu), kome sam predavao od 1. razreda srednje škole i Emilija Bastajić, učenica 3. razreda TŠ “Milenko Verkić Neša”, Pećinci, koja je bila namlađa na takmičenju, pošto je takmičenje organizovano za studente, postdiplomce i doktorante. Jovana i Nenada sam vodio na slično takmičenje kada su bili Emilijinih godina, i ostvarili smo isti uspeh (2. mesto, šk. 2012/13. godine) - obavestio je gospodin Jeftić i nastavio:
- Osim 2. mesta na takmičenju iz poslovne ekonomije, sklopili smo i prijateljstvo sa Srednjom frizerskom školom, u Ljubljani, koja nam je bila domaćin za vreme boravka u Sloveniji. Potpisali smo dogovor o saradnji škola (u ime naše škole dogovor je potpisala direktorica mr. Spomenka Rakić), a isti sporazum je potpisan i sa Srednjom trgovačkom školom u Ljubljani. U delegaciji TŠ „Milenko Verkić Neša“ su bili još i profesori Grujić Karađorđe i Jovančić Biljana, kojoj sam, takođe, bio veroučitelj pre 10 godina.
Za vreme kratkog, radnog boravka u Sloveniji, bili smo i na prijemu kod gradonačelnika Ljubljane, g. Zorana Jankovića, i učestovali na sv. Arhijerejskoj Liturgiji na kojoj je načalstvovao Njegovo Visokopreosveštenstvo, Mitropolit zagrebačko-ljubljanski, Gospodin Porfirije (Perić).
Ova godina je bila puna raznovrsnih dešavanja. Osvojena je jedna svetska, jedna međunarodna, jedna regionalna i jedna republička nagrada... Bili smo kod predsednika Srbije, predsednika SANU, NJKV Kralja Aleksandra 2, gradonačelnika Ljubljane... Objavljeno je više od 60 članaka u raznim medijima o našem radu... Učestovao sam na međunarodnom simpozijumu na BF SPC... Učestvovao sam u radu žirija za izbor najboljeg đaka Srema, u radionici Vlade Srbije, skupu Vlade Vojvodine, i bio sa učenicima na velikom pravoslavnom saboru u Sremskim Karlovcima... Moji učenici su volontirali na međunarodnom filmskom festivalu u septembru i novembru... A bli smo i u EY, KPMG, FON i Ambasadi Srbije u Sloveniji...
Na kraju, zahvaljujemo se našim domaćinima, Srednjoj frizerskoj školi u Ljubljani na gostoprimstvu i smeštaju, i opštinama Pećinci i Ruma koje su pokrile putne troškove.
Na slikama smo sa našim domaćinima u srednjoj frizerskoj školi: Stankom Platišom Pogačnik (koordinator), Spomenkom Rakić, Jovančić Biljanom, i direktoricom srednje frizerske škole u Ljubljani, Sašom Hiti. Na četvrtoj slici smo u srednjoj tehničkoj školi u Ljubljani, a na poslednjoj slici sa Mitropolitom zagrebačko-ljubljanski dr. Porfirijem Perićem, ambasadorom Srbije u Sloveniji Njenom ekselencijom Zoranom Vlatković i Ivanom Jakšić Matović, diplomatskim konzulom Srbije u Sloveniji - rekao je Miloš Jeftić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Komentari  

 
0 #1 Milos Jeftic 19-12-2017 13:37
Zahvaljujem se redakciji na objavljenoj vesti! Osim Vas, ni jedne novine u Srbiji je nisu htele objaviti.

Da ne trose prostor za zadrugu, parove, zvezde granda i ostale vazne drustvene teme. :lol:
Citiraj
 

Dodaj komentar