Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Uspešan nastup Turističke organizacije Vojvodine na Sajmu turizma u Ljubljani

Uspešan nastup Turističke organizacije Vojvodine na Sajmu turizma u Ljubljani

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Međunarodni sajam turizma Natour Alpe Adria, 29. po redu održao se u Ljubljani na Gospodarskom razstavišču u periodu 31.1.- 3.2. 2018. godine. Uz prisustvo brojnih uglednih zvanica iz sveta privrede, turizam, medija, sajam je svečano otvorio predsednik Vlade Republike Slovenije, dr Miro Cerar.

Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa svojim suizlagačima iz opština i gradova Vojvodine - Novi Bečej, Bačka Palanka, Žabalj, Pančevo, Sombor, kao i gostima kolegama iz Aqua parka Petroland, Deliblatske čarde, Novosadskog sajma i turističkih organizacija Beograda, Kruševca, Niša i Trstenika, tradicionalno je nastupila na ovom najvećem sajmu turizma u Sloveniji.
Na štandu Turističke organizacije Vojvodine u Mramornoj dvorani Gospodarskog razstavišča su se tokom trajanja sva 4 sajamska dana predstavljeni su svi segmenti turističke ponude Vojvodine sa naglaskom na aktivni odmor, vinske ture, kulturni turizam, slašarski turizam itd.
Paraleno se održao i GAST Expo - Sajam ukusa (Međunarodni sajam gastronomije) kao i sajam ugostiteljske opreme za restorane i hotele.
Poslednje dve godine, sajam se specijalizovao za aktivni i tzv. zeleni turizam u skladu sa titulom koju je Ljubljana ponela prethodne godine - Zelena prestonica Evrope.
Ponuda na sajmu je fokusirana na turiste koji preferiraju aktivni odmor, šetnje, planinarenje, bicikliste, ljubitelje adrenalinskih sportova i slično.
Drugog dana sajma, Turistička organizacija opštine Novi Bečej je u poznatom srpskom restoranu ‘’Portal’’ u Ljubljani, priredila veoma uspešnu i posećenu prezentaciju opštinske turističke ponude za turističke novinare, turističke agencije, i razna udruženja građana iz Ljubljane.
Izlagački štand Turističke organizacija Vojvodine posetila je i ambasadorka Republike Srbije u Sloveniji, Zorana Vlatković.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj ostvarenih noćenja turista iz Slovenije je u prvih 11 meseci prošle godine bio 123 562, što čini porast od 7% u odnosu na isti period 2016.godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com