Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Grupacije za turizam i ugostiteljstvo PKV o mogućnostima i predstavljanju turističke privrede Vojvodine

Grupacije za turizam i ugostiteljstvo PKV o mogućnostima i predstavljanju turističke privrede Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Druga sednica Grupacije za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je u sredu, 7. februara 2018. godine na Višoj poslovnoj školi strukovnih studija (VPŠSS) u Novom Sadu, kojom je predsedavao Boris Eremić, predsednik Grupacije.

Prof. dr Bojana Komnenić, pomoćnik direktora za međunarodnu saradnju i saradnju sa privredom članovima Grupacije predstavila je program VPŠSS sa ciljem da se ostvari saradnja sa turističkom privredom i omogući studentima praksa u hotelima i turističkim agencija, a time otvori prostor i za eventualno buduće zapošljavanje.
Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine (TOV) upoznala je članove Grupacije sa planom nastupa TOV na međunarodnim sajmovima turizma i mogućnostima predstavljanja turističke privrede Vojvodine. Na sednici su razmatrani predlozi mogućih aktivnosti Grupacije za turizam i ugostiteljstvo PKV u narednom periodu.
- Analizirali smo ostvarene rezultate ove grane privrede u prethodnoj godini kako bismo usvojili plan aktivnosti za period koji je pred nama. Značaj je podatak da sve veći broj turista iz Bugarske i Turske posećuje Vojvodinu tako da nam je plan, da u narednom periodu organizujemo poslovni susret sa turoperatorima iz ovih zemalja. Takođe, planiramo da organizujemo tematske skupove, posete sajmovima i studijske posete sa ciljem prenošenja znanja dobre prakse. Nastavićemo saradnju sa akademskim institucijama sa kojima je PKV potpisala protokol o saradnji putem organizovanja specijalističkih kurseva, približavanja programa prakse zahtevima privrede i drugo - istakla je Dragica Samardžić, viši samostalni stručni saradnik Udruženja usluga PKV.
Pored članova, podršku radu Grupacije učešćem u sednici pružili su predstavnici TOV – direktor Nataša Pavlović, VPŠSS - prof. dr Biserka Komnenić, pomoćnik direktora za međunarodnu saradnju i saradnju sa privredom, Jovan Njegić, Bojana Kovačević Berleković, Ana Jovičić Vuković, koordinator rada udruženja PKV mr Dragomir Đukić, direktor Panonije PKV Branislav Mamić.
Nakon završetka sednice, članovi Grupacije imali su priliku da se upoznaju sa prostorom i uslovima za rad studenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com