Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vinofest u fokusu TO Vršac na Sajmu turizma u Beogradu

Vinofest u fokusu TO Vršac na Sajmu turizma u Beogradu

  • PDF

Turistička organizacija Grada Vršca, predstaviće na 40. Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu od 22 -25. februara 2018. godine, kompletnu privredno-turističku ponudu. Činjenica da Beogradski Sajam turizma okuplja preko 1100 izlagača iz 56 zemalja, da ga poseti skoro 100 hiljada ljudi, kao i da je do Grada vina relativno lako i brzo stići kako drumskim, tako i železničkim saobraćajem, predstavlja veliku šansu za Vrščane, koji će se predstaviti sa brojnim turističkim programima za dolazak gostiju tokom čitave godine.

U fokusu ovogodišnje Sajamske prezentacije je trinaesti po redu „Vinofest“, festival vina koji će ove godine biti održan 16. i 17. marta u hotelu „Srbija“ u Vršcu. Vinofest slavi vinogradarsku tradijciju vršačkog kraja. Grad Vršac je izgradio svoj imidž kao vinska destinacija sa mnoštvom raznovrsne ponude koja svakom turisti pruža bogat sadržaj i nezaboravne trenutke. Promocija „Vinofesta“, biće održana na štandu TO Vršac u subotu, 24. februara od 14:00 do 15:00 časova, uz degustaciju vršačkih vina, tamburaše i vinsku besedu velikog majstora Banatskog vinskog viteškog reda „Sveti Teodor“, gospodina Nikole Cuculja.
Ono što izdvaja vršački „Vinofest“ od sličnih sajmova u zemlji, jeste mogućnost da se na ovom sajmu degustiraju, ocene i kupe vina koja se u Srbiji inače ne mogu naći, a osvajanje zlatne medalje prestiž je među vinarima. “Vinofest” je prva (kalendarski gledano) u nizu vršačkih manifestacija, i druga manifestacija po veličini koja slavi vinogradarsku i vinsku tradiciju Vršca. Ljubitelji vina tokom ove manifestacije mogu da, uz zvuke vojvođanske tamburice, degustiraju najkvalitetnija vina i uživaju u gastronomskom specijalitetima domaće kuhinje.
Učešće na Sajmu u Beogradu prilika je da Grad promoviše i sve ostale manifestacije, među kojima je je i najčuvenija vinarska i vinogradarska manifestacije u Srbiji “Dani berbe grožđa”. Već tradicionalno, trećeg vikenda u septembru ceo Vršac na nekoliko dana postaje prestonica grožda, voća i vina - tada se održava manifestacija „Dani berbe grožđa“, poznata i pod nazivom „Grožđebal“, na kojoj oko 100 000 posetilaca svake godine uživa u karnevalima, bacanju grožđa iz aviona, besplatnom vinu, kobasicama i tamburaškim koncertima.
Zanimljive će biti i neke od prezentacija koje će se svakodnevno održavati na štandu TO Vršca. Tako će u petak, 23. februara u 14h časova, biti organizovana promocija Kamarad piva, vršačkog brenda po Češkoj recepturi, vodom sa Vršačkih planina.
U nedelju, 25. februara od 10 do 12 časova biće promovisan Festival moderne elektronske muzike „Way of Life“. Ovaj internacionalni festival okuplja veliki broj ljubitelja elektronskog zvuka u selu Straža, u netaknutoj prirodi na reci Karaš tokom leta.
Turistički radnici Vršca pozivamo i ovom prilikom sve zainteresovane da ih posete na štandu u Hali 4 Beogradskog Sajma.

Jasna Živković, PR
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com