Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA 46. FEST u Areni Cineplex od 24. februara do 5. marta

46. FEST u Areni Cineplex od 24. februara do 5. marta

  • PDF

Novosađani će i ove godine imati priliku da uživaju u glavnom programu Festa, koji obiluje najboljim filmskim ostvarenjima iz 2017. godine, kao i filmovima koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima. U najvećoj sali Arene Cineplex, imaće priliku da pogledaju filmove nekih od najznačajnijih svetskih reditelja kao što su Guillermo del Toro, Paul Thomas Anderson, Martin McDonagh, Paolo Genovese i drugi, kao i domaće ostvarenje reditelja Dejana Zečevića.

Filmovi će biti prikazani u sali broj 5 u terminima od 19 i 22 časa.
Ulaznice su u pretprodaji, a njihova cena za sve filmove sa Festa, nezavisno od termina prikazivanja iznosi 400 dinara.
46. međunarodni filmski festival FEST ove godine više nego ikada biće most između domaćeg, dominantno komercijalnog, bioskopskog repertoara i najvažnijih filmova nastalih između dva festivalska izdanja. Filmovi reditelja iz svih delova sveta tokom deset festivalskih dana ponovo će biti glavna tema publike koja je svoj dobar ukus gradila upravo na ovom festivalu sa gotovo poluvekovnom tradicijom. Od naslova koji su već prepoznati i nagrađeni u svetu do ostvarenja čije će prikazivanje na Festu biti, sasvim je sigurno, jedina javna projekcija u ovom delu naše planete. Za kvalitet programa pobrinuli su se umetnički direktor Jugoslav Pantelić, kao i selektor programa Granice, Thrills & Kills i Microwave, Mladen Đorđević. Čast da otvori festival imaće višestruko nagrađivani film Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju reditelja Martina Mekdone.
Bilo da govore o sadašnjem ili davno prošlom vremenu, filmovi ovogodišnje selekcije na više nivoa dotiču probleme, strahove i nadanja savremenog čoveka pružajući mu više mogućnosti za izlazak iz samo naizgled začaranog kruga. Najčešće bez želje za nametanjem samo jednog rešenja, autori u svoj svet kao aktivne učesnike uvode i posmatrače iz bioskopskih fotelja, stavljajući ih u dileme koje sutra (ako već nisu) mogu da postanu realnost.
Evo i spiska filmova koje će gledaoci moći da vide: "TRI BILBORDA ISPRED EBINGA U MISURIJU", "LADY BIRD", „Skver“, „Vernost“, „Skrivena ljubav“, "DOVIĐENJA, TAMO GORE", „Dovlatov“, "ISKUŠENIK", "LEGENDA O KONKUBINI", „Zaista, nikada nisi bio ovde“, „Niotkuda“, „Agape“, „Oblik vode“, „Izgrednici“, „Fantomska nit“, "PRAVO MESTO", „Eva“, „Dvostruki ljubavnik“, "JA, TONJA", „Lice“.
Detaljnije informacije na sajtu www.arenacineplex.com.

Jelena Galetin Žakić, PR

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com