Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Mnogo toga zanimljivog do kraja februara na PMF-u

Mnogo toga zanimljivog do kraja februara na PMF-u

  • PDF

HEMIJSKI VIKEND- SAZNAJ, NAUČI, PRIMENI! - zakazan je za subotu, 24. februar, zgrada Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, koji ovu manifestaciju organizuje petu godinu za redom.

Ove godine Hemijski vikend je koncipiran kroz niz interaktivnih radionica kako bi se budućim studentima predstavilo šta sve mogu da rade nakon završenih studija kod nas. Svi posetioci će saznati gde sve mogu da se zaposle kao diplomirani hemičar, biohemičar ili analitičar zaštite životne sredine, na kojim radnim mestima mogu da provedu svoj radni vek i šta ih očekuje u budućnosti tokom njihovog posla. Želja je da se na taj način olakša budućim studentima u pravom odabiru njihovog zanimanja jer to je nešto što se bira za ceo život pa i odabir treba da bude pametan. To ove godine opisuje slogan SAZNAJ. NAUČI. PRIMENI.
Prvi Hemijski vikend u ovoj školskoj godini je održan početkom decembra, a posetilo ga je preko 150 srednjoškolaca. Prijave za dolazak na sledeći susret su na sajtu: www.dh.uns.ac.rs/HemijskiVikend.
Više informacija, dr Mirjana Radanović 069 105 03 86.
OČI U OČI SA NAUKOM - NOVA SEZONA - SVAKOG POSLEDNJEG UTORKA U MESECU - STARTIT CENTAR, Mike Antića 2, pčinje u utorak, 27. februar u 19.00h. Nova sezona naučno-popularnih predavanja iz ciklusa “Oči u oči sa naukom” se i ove godine održava u StartIT Centru!
Ideja da se organizuju naučno-popularna predavanja sa interesantnim temama u želji da se nauka približi Novosađanima i da im se pruže nova saznanja, rodila se pre dve godine . U organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu do sada je održano više od 20 različitih predavanja.
Prvo ovogodišnje predavnje “Pozicione igre i optimalne strategije” održaće dr Mirajana Mikalački sa Departmana za matematiku i informatiku, PMF-a, 27. februara /utorak/ u 19.00 časova. Tom prilikom biće posmatrane igre koje igraju dva igrača naizmenično na datoj tabli, gde svaki igrač zna sve informacije i o svojim i o potezima protivnika. Primer ovakve igre je i popularni „Iks - Oks” na tabli 3×3, za koju svi znamo da se završava nerešeno ako oba igrača igraju optimalno. Šta se dešava ako se poveća ili promeni tabla na kojoj se igra „Iks - Oks”, da li tada imamo pobednika ili se igra i dalje završava nerešeno? Šta ako malo promenimo pravila - da li onda imamo pobednika i kako on treba da igra?
Na predavanju ćete dobiti odgovore na ova pitanja i upoznati se i sa drugim pozicionim igrama i optimalnim strategijama u njima.
Više informacija, Mirjana Mikalački 064 23 00 700.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com