Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija opštine Žabalj na 40. Sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija opštine Žabalj na 40. Sajmu turizma u Beogradu

  • PDF

Žabalj je primer kako se jedna mala opština može predstaviti autentično i na atraktivan način, i kada je reč o ideji, postavci štanda i ljudima.
To se dešavalo ranijih godina na Sajmu turizma u Beogradu, najznačajnijem u regionu, a desiće se u na jubilarnom, 40-om po redu od 22-25.02. u hali 4 na za ovu priliku posebno osmišljenom štandu.

Turistička organizacija Žabalj predstaviće turističku ponudu opštine, pod primerenim sloganom „Sve bliži“ - jer ka ovoj opštini gravitira bezmalo četiri miliona stanovnika i brojni potencijalni turisti iz Beograda, Novog Sada, Subotice... Svakodnevno će se na štandu predstavljati turistički paketi uz gastro show, degustacije i animacije posetilaca.
Pod radnim naslovom “Golf i lubenica”, u četvrtak, 22. februara, od 12h-13h, svoju ponudu predstaviće - Etno restoran Letić, viski Two doves, Golf centar 021, Pčelarstvo Radanov, i Restoran Golf.
Petak, 23. februar, od 14h-15h, pod sloganom “Stara luka potiskih velikana“, biće promovisani Sirevi Radišić, vina Vinarija Botić, slatkiši Bombonica, kao i čarda Tiha Tisa.
U subotu, 24. februara od 14h-15h , na redu je predstavljanje ponude Restorana Naša lovačka priča, Parka prirode Jegrička i Čarde debeli lad.
“Mini golf akademija” je u nedelju, 26.februara, u vremenu od 11h-13h.
Na štandu TOO Žabalj će biti organizovana nagradna igra za posetioce. Izvlačenje nagrada predviđeno je svakog dana nakon prezentacija. Nagrade su obezbedili turistički subjekti iz opštine Žabalj - noćenja sa doručkom, ručkovi, večere, golf demo dan i drugo.
Opština Žabalj, iako mala po broju stanovnika - u 4 naseljena mesta: Žabalj, Gospođinci, Đurđevo i Čurug, živi 27.513 stanovnika, zbog izuzetnog geografskog položaja, pre svega vodotokova, reke Tise, Stare Tise i Jegričke, mogućnosti lova, ribolova, veslanja i kupanja u toku letnjih meseci, te golfa i tenisa, posete brojnim kulturno istorijskim spomenicima, izuzetno je zanimljiva turistička destinacija. Potencijali su brojni salaši koji čekaju na revitalizaciju, sve prisutnija i aktuelnija vinska priča, Park prirode “Stara Tisa”, koji se prostire na 391ha i povezuje opštine Bečej, Novi Bečej i Žabalj, i Park prirode “Jegrička” koji se prostire na 11.144,81 ha i obuhvata opštine: Bačku Palanku, Vrbas, Temerin i Žabalj. Ipak, ono što je najveći adut opštine Žabalj kada je u pitanju turizam, je Golf centar 021, koji će u narednom periodu imati najveći teren u Srbiji, sa 18 rupa, kao i sve posećenije manifestacije koje se organizuju u ovom kraju.
TOO Žabalj je lane sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija radila na projektu prvih lokalnih turističkih vodiča. Tako su učenici SŠ „22. oktobar“ iz Žablja, studenti turizma i članovi Udruženja „Racija 1942“ iz Čuruga, dobili šansu da pohađaju obuku za vodiče volontere - gritere. Od 25 polaznika, njih 16 je steklo diplomu. Ove godine oni će dobiti licencu, odnosno diplome će im biti nostrifikovane, čime se ostvaruje želja čelnika opštine da se za vodiče angažuju mlađi i da se u ovu privrednu granu unese još više elana, a samim tim i da se otvore i realizuju nove ideje u svim oblastima privrede.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com