Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Nauka kao motiv privredi

Nauka kao motiv privredi

  • PDF

U proteklom periodu, uočava se trud svih struktura da što čvršće i uspešnije povežu akademsku zajednicu sa industrijom, te na tom putu, evo još jedne prilike za to, pogotovo za mlade diplomce!

Naime, kompanija Philip Morris Science organizuje globalni izazov - poziva stručnu javnost da učestvuje u poduhvatu koji će se baviti naučnim istraživanjima u vezi sa potvđivanjem tačnosti i obogaćenjem molekularne mreže, NETWORK VERIFICATION CHALLENGE 3. Tema je metabolizam ksenobiotika u jetri, a učešće se zasniva na analizi literature i to je sjajna prilika da se saznanja prošire i utvrde kroz praktičan rad.
Najuspešniji učesnici će biti nagrađeni: prvih 30 učesnika sa preko 3000 poena dobija vaučer na 150 američkih dolara, a učesnici koji su udruženi u jedan tim, dobijaju 2000 dolara za pokrivanje troškova za posetu konferenciji po izboru /ako budu prvoplasirani/.
Osim novčanih nagrada, ovo je sjajna prilika za upoznavanje praktične primene znanja iz oblasti molekularne biologije, u oblastima medicine, farmacije i industrije koje ispituju rizik uticaja hemikalija na čovekovo zdravlje uopšte. Takođe, ovo je sjajna prilika za povezivanje sa kolegama iz akademije i industrije, a izazov traje do kraja marta 2018.
Ambasador ovog poduhvata u našem regionu je BiologicsHub, novosadska startap kompanija koja sarađuje sa Phillip Morisom na sličnim projektima. Predstavnici BiologicsHub-a će održati predavanje na kome će predstaviti ovaj izazov i dati sve praktične informacije koje će potencijalnim učesnicima učešće učiniti lakim, zabavnim i svrsishodnim.
Predavanje vezano za ovu tematiku će biti održano u subotu, 24. februara, na Departmanu za biologiju i ekologiju, PMF NS, u amfiteatru 1, u 11 časova.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com