Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Studentkinja PMF-a Ana Milošević druga među profesionalcima

Studentkinja PMF-a Ana Milošević druga među profesionalcima

  • PDF

Na takmičenju IKKER 2018 (Interregionalno takmičenje kuvara europskih regija), koje je održano u Makarskoj, Hrvatska, studentkinja IV godine gastronomije, Ana Milošević, bila je jedini ženski takmičar, jedini student među profesionalcima i jedini takmičar iz Srbije.

Nakon završetka ciklusa regionalnih takmičenja kuvara koji su se održali u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Italiji ŠKMER (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija) je organizovao interregionalno takmičenje kuvara evropskih regija - IKKER kao vrhunac svih takmičenja na kojem se proglasio najbolji interregionalni kuvar godine.
Na IKKER-u se okupilo 10 najboljih kuvara sa svih regionalnih takmičenja, te je među njima odabran onaj koji je poneo titulu najboljeg interregionalnog kuvara (ovo je takmičenje zatvorenog tipa, samo za one koji su osvojili najviša mesta na prethodnim takmičenjima).
Pobednik takmičenja je Damir Tomaš, šef kuhinje makarskog hotela Meteor, dok je drugoplasirana bila jedina žena koja se takmičila, Ana Milošević, sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a. Treće mesto osvojio je kuvarski prvak iz Banja Luke Dragan Šljivić, šef kuhinje restorana Monogram.
Ove je godine po prvi put bio uveden i medijski Grand Prix, odnosno predstavljanje takmičara pred žirijem novinara, a tu je najbolji bio Nikola Mišovski, šef u skopskom restoranu Chateau Kamnik Winery i voditelj makedonske emisije "Kruške i Jabuke".
Ana je pravo na ovo takmičenje stekla osvojivši zlatnu medalju i pehar za najboljeg kuvara u kategoriji profesionalaca prošle godine u Budvi, pod rukovodstvom nastavnika Gorana Radivojevića i Bojane Kalenjuk.
Dokumentarac o takmičenju u Makarskoj, https://www.youtube.com/watch?v=C_GIb1djOvw&feature=youtu.be Ana je na 12.15 min.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com