Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Turistička organizacija Vršca sa svojim vinarima na Salonu u Temišvaru

Turistička organizacija Vršca sa svojim vinarima na Salonu u Temišvaru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 8
  • Sledeća

Povodom 100 godina od Velikog ujedinjenja Rumunije, ovogodišnji Međunarodni salon vina VINVEST održan je pod sloganom „Identitet rumunskog vina“. Udruženje za kulturu i promociju vina VINVEST u saradnji sa Privrednom komorom Temišvar i Udruženjem profesionalnih degustatora okupili su, od 30. marta do 1. aprila u velikoj sali Regionalnog poslovnog centra u Temišvaru, preko 50 izlagača i preko 300 vrsta vina.

Na svečanom otvaranju, pored predstavnika organizatora, prisutnima su se obratili i predstavnici županije Timiš, konzuli Španije, Makedonije i Srbije, član evropskog parlamenta Maria Grapini i vitezovi nekoliko vinskih redova među kojima je bio i vitez banatskog vinskog reda „Sveti Teodor“ Nikola Cuculj.
Među brojnim izlagačima iz Rumunije i Moldavije, Turistička organizacije Vršac je predstavila 6 vinara iz Vršca i okoline, vinarije „Vinik“, „Bahus“, „Nedin“, „Soul Wine“, „Selecta“ i „Tatalović“, koji su svojim vinima i rakijama dobro privukli pažnju prisutnim ljubiteljima vina.
Poseban detalj ovog salona je bila izložba vina povodom stogodišnjice ujedinjenja. Tačno 100 flaša, nagrađenih vina u proteklih 15 godina, bilo je izloženo u posebnim vitrinama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com