Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Ministar Ružić otvorio prvi Prolećni festival vina na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Ministar Ružić otvorio prvi Prolećni festival vina na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

- Velika čast i privilegija je otvoriti prvi Prolećni festival vina, kao jedan od bitnih segmenata 85. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu - rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije gospodin Branko Ružić u petak, trećeg dana ove reprezentativne sajamske manifestacije, koja se održava od 15 do 21. maja 2018. godine.

- Mislim da je veoma važno što pored domaćih izlagača ima i dosta vinara iz drugih zemalja, regiona i šire. Obaveza države je da nastavi sa subvencijama koje opredeljuje za vinogradare i vinare, jer ćemo samo na taj način uspeti da iskoristimo naše komparativne prednosti i proizvoditi još mnogo više vina, ne samo sa geografskim poreklom, već i daleko boljeg kvaliteta - dodao je ministar Ružić.
Po njegovom uverenju mesta kao što je Međunarodni sajam poljoprivrede, kao evropski, čak svetski brend, gde se susreću ponuđači i potrošači, proizvođači i konzumentu, uz kvalitetnu asistenciju Privredne komore Vojvodine (PKV) i Privredne komore Srbije (PKS) možemo doći do toga da se onaj kvalitet koji upravo posedujemo nađe na ino tržištima, napomenuvši da se u tom segmentu radi mnogo više nego ranijih godina.
Ali, da se naša vina nađu na ino tržištima, mora se, po njegovom mišljenju, uskladiti cenovna politika, kvalitet proizvoda i konkurentnost.
- Država u velikoj meri pomaže proizvodnju, ali je važno da kada izađete na tržište budete konkuretni kvalitetom i cenom. Zadatak PK je da spoji naše privrednike sa stranim kupcima, a na našim privrednicima je da za svoj proizvod nađu odgovarajuću ambalažu, da ga izreklamiraju i da kvalitet tog proizvoda bude praćen realnom cenom. Država ne može da bude ta, osim ako nije reč o socijalizmu, koja će opredeljivati sudbinu proizvoda koji se proizvodi u Srbiji - istakao je ministar. Ovu sajamsu manifestaciju, 85.Međunarodni sajam poljoprivrede okarakterisao je kao uspešnu, i kada je reč o broju izlagača i po broju potpisanih ugovora. Po njegovom mišljenju Novosadski sajam na čelu sa direktorom mr Slobodanom Cvetkovićem, ali i u prethodnom periodu, pokazuje svoju vitalnost i lidersku poziciju u regionu, i to ne samo po pitanju Sajma poljoprivrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com