Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA Počela prodaja karata za Novosadsko muzičko leto 2018

Počela prodaja karata za Novosadsko muzičko leto 2018

  • PDF

Sa tradicijom dugom preko dve decenije, ova značajna manifestacija u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada održaće se od 14. do 21. avgusta, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.
Ciklus od četiri koncerta, u utorak, 14. avgusta, otvara LAJKO FELIKS, jedinstveni muzičar, često nazivan „đavoljim violinistom”, koji je kada izađe na scenu i zasvira sposoban da učini nemoguće. Lajko će se Novosađanima predstaviti u duu s vrhunskim mađarskim gitaristom Atilom Šido.

Dva dana kasnije, u četvrtak, 16. avgusta, nastupiće grupa OĐILA, prepoznatljiva po izvođenju romske muzike po ugledu na tradiciju teatra „Romen" iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova Cigani lete u nebo i Moja slatka umiljata zver.
Nedelja, 19. avgust, je rezervisana za KRALJA ČAČKA, prema mišljenju mnogih »“rpskog Toma Vejtsa“, koji izvodi »mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena“.
Novosadsko muzičko leto će u utorak, 21. avgusta, zatvoriti BISERA VELETANLIĆ i VASIL HADŽIMANOV BAND. Ova umetnica je jedno od najvećih imena bivše jugoslovenske scene. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veći broj nezaboravnih melodija.
Svi koncerti će se održati u Sinagogi, sa početkom u 21,00 časova.
Prodaja ulaznica u prostorijama MONS-a (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h.
On-line rezervacije i kupovina karata: www.muzickaomladina.org.
Cena ulaznica za sve programe je 700,00 dinara osim za koncert Bisere Veletanlić i Vasil Hažimanov benda, koja košta 1.000,00 dinara.
Više o svim programima na našem sajtu: www.muzickaomladina.org
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com