Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Cubo Fest - festival dobrog ukusa i prave mere

Cubo Fest - festival dobrog ukusa i prave mere

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 15
  • Sledeća

Petu godinu za redom, restran Cubo u Novom Sadu organizuje jednodnevnu manifestaciju Cubo fest, sa ciljem prezentacije novina, bilo da se one odnose na kulinarske specijalitete ili vina, koja će do narednog događaja, Cubo festa 2019. obogaćivati jelovnike i vinske karte restorana.

Tri segmenta festivala, degustacija novih jela, novih vina i sve to uz muziku za koju je bio zadužen maestro Aleksandar Dujin sa svojim orkestrom, i ove subote, 15. septembra, od 14:00 do ponoći, okupili su zavidan broj izlagača, posetilaca i gostiju, na zajedničkom zadatku kreatora noviteta restorana Cubo. - Nastao iz ideje druženja uz vina, specijalitete i muziku, Cuba fest se dve godine odvijao pod nazivom „Paprika fest“, i to u starom prostoru, a naredne tri godine, na mestu nekadašnjeg restorana Play off-a, pod ovim imenom i uz prisustvo sve više doajena srpske vinske scene. Ove godine došlo ih je do sada najviše, iz ukupno 17 vinarija, a gosti su bili u prilici da istražuju raspon od laganih belih vina, preko rozea do široke palete crvenih vina, preko 70 etiketa. Drago mi je da mogu da kažem da su to u ovom momentu najviše pozicionirane vinarije u Srbiji, i to na jednom mestu - rekao je menadžer restorana, gospodin Vladimir Baštovanov, ujeno i jedan od organizatora festivala. Od prvobitne ideje organizatora, da se na jedan simpatičan način predstavljaju kulinarski specijaliteti čuvenog šefa Branislava Zakića koja će nakon testa publike biti uvršteni u "a la cart" jelovnik restorana, preraslo je u zapaženu feštu dobrog ukusa i sa merom. Zato su se ovog festivalskog dana služili isključivo noviteti, a onaj ko je došao bez rezervacije morao je da se „zadovolji“ degustacijom vina. - Najvažnija nam je reakcija gostiju. Zato pažljivo osluškujemo i kada je reč o novim jelima, i kada je reč i vinima. Iako su neka vina već na viskoj karti restorana siguran sam da će se naći i neka nova, upravo predstavljena na Cuba festu - zaključio naš sagovornik.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.2268894756457338&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com