Sat02292020

Poslednja izmena:10:06:32 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Čarde i bande: Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo u ribljoj čorbi i tamburašima na Keju

Čarde i bande: Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo u ribljoj čorbi i tamburašima na Keju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prvom festivalu “Čarde i bande” 06. i 07. oktobra u Novom Sadu.
Festival je održan na platou Sunčanog keja, preko puta Doma vojske, a riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.
Prvi festival riblje čorbe i tamburaške muzike počeo je povorkom tamburaša od Trga slobode do Sunčanog keja, a svečano ga je otvorio Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

- Novi Sad na ovaj način promoviše važan deo svoje turističke ponude. Uživajte u Dunavu, specijalitetima iz dunavskih čardi i pesmi tamburaša - kazao je Radojević.
Riblju čorbu od šarana pripremali su šampioni ribljeg paprikaša iz Mađarske, Hrvatski športsko ribolovni savez , šrd "Bjelovar" - ž.š.r.s. Bjelovar, Smrki & Restoran Vrške - Vukovar, "Racoon" - Centar za promociju i pospešivanje ribarskog turuzma u kulinarstvu – Ljubljana, Slovenija, Čarda " Kod Švabe " - Bački Monoštor, Riblja čarda " NEĆKO " - Ribarsko ostrvo, Bačko Novo Selo, Dragan Grcić - Šampionska čorba, Čarda "Aqua Doria" Petrovaradin i Čarda "Mačak" - Novi Sad.
Majstori ribljeg paprikaša pripremili su preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša sa preko 250kg šarana i druge vrste ribe.
Veliki odziv Novosađana potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.
Festival “Čarde i bande” organizovale su kompanija “Color Media Communications” i Udruženje “Reka” uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Gradske uprave za privredu.
Pokrovitelj festivala je "Zaječarsko pivo".

Jelena Jovičić,
Color Media Communications

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar