Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Novosadski gljivari na LORIST-u 2018

Novosadski gljivari na LORIST-u 2018

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Članovi Gljivarskog društva Novi Sad su u nedelju, 07. oktobra, u saradnji sa NP Fruška gora, nastupali na Sajmu lova i ribolova LORIST. Svi zainteresovani posetioci su imali priliku da pogledaju malu izložbu gljiva uzbranih na Fruškoj gori i okolini, pogledaju propagandni materijal i probaju jela od gljiva koja su spremili naši članovi.

Prisutni članovi GD Novi Sad su neumorno odgovarali na pitanja posetilaca, kojih je uzgred budi rečeno, bio popriličan broj. Naravno, većina postavljenih pitanja su bila: „Da li se to jede?“, ali smo svi mi na to već navikli.
Što se jela tiče to je ipak bio pogodak dana. Svi oni namazi od vrganja i crnih truba, suši od lisičarki, pite od šumskog pileta, marinirane gljive kao i iznenađenje dana - slatko od gljiva, su naprosto planuli. Stalno se tražio zalogaj više. Posebnu pažnju je privukao jedan tartuf kojeg smo rendali na mezetluke i od kojeg su ostali samo opiljci.
Celokupan utisak je bio povoljan i zahvalni smo NP Fruška gora koji nam je pružio ovu jedinstvenu priliku da promovišemo naš rad i utičemo na to da se pojača svest građana o značaju gljiva u prirodi.
Momčilo Daljev, GDNS
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com