Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA IZLOŽBE Filmski Front - Međunarodni festival kratkometražnog filma u KCNS

Filmski Front - Međunarodni festival kratkometražnog filma u KCNS

  • PDF

Šesnaesti po redu Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski Front, pod sloganom “Kratko, ali slatko!”  održava se od 25. do 28. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada (KCNS) . Ulaz tokom četiri dana festivala biće slobodan, a publika će imati priliku da pogleda preko šezdeset kratkometražnih filmova iz celog sveta.

Ove godine festival je oborio novi rekord jer je na konkurs pristiglo preko 1.000 filmova, a selektor Filip Markovinović podelio ih je u dve takmičarske selekcije: Srbija/region i Međunarodna selekcija. Obe selekcija okrenute su pre svega mladim autorima koji grade svoj filmski rukopis. Neki od filmova u ovoj selekciji su već prikazivani na velikim festivalima u regionu i inostranstvu kao što su Sandens, Lokarno, Kanski ili Berlinski filmski festival i mnogi drugi.
Stručni žiri koga čine rediteljka Ana Nedeljković, dramaturg i filmski kritičar Ivan Velisavljević i reditelj Josip Lukić biraće pobednika Srbija/region selekcije, dok će publika glasati za najbolji film u Međunarodnoj selekciji.
Na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Filmski Front nas pored glavnog programa očekuje i kvalitetan prateći program. Ove godine Filmski Front će predstaviti DokuFront - selekciju dugometražnih dokumentarnih filmova, Frontić – subotnji matine za najmlađe, Horror Front - kratki horror filmovi iz celog sveta kao i radionicu filmske kritike i druženja u PUBeraju.Već 16 godina, reč je o festivalu koji neguje iskrenu ljubav prema autorskom izrazu.
Više o programu možete naći i na zvaničnom sajtu Festivala www.filmskifront.rs.  
Svečano otvaranje je u petak 26.10.2018. godine u 19.00 časova u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Nakon projekcija, očekuje nas žurka u PUBeraju.
Biće Kratko, ali slatko! Dođi na Front! 

Ivana Miloradov, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com