Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Rekonstrukcija Arače i Žitnog magacina u Novom Bečeju?!

Rekonstrukcija Arače i Žitnog magacina u Novom Bečeju?!

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Opštinu Novi Bečej posetili su nedavno Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka Vlade AP Vojvodine za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Dragana Jovanović, asistent sekretarke Milošević i Zoran Vapa, direktor pokrajinskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Ispred opštine Novi Bečej dočekao ih je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, Dragan Rauški, šef Odseka za urbanizam opštine Novi Bečej i Matija Kovač, poslanik u Skupštini Vlade AP Vojvodine.

O saradnji između opštine Novi Bečej i pokrajinskog sekretarijata govorila je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka Vlade AP Vojvodine za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama:
- Razgovarali o budućoj saradnji i podršci pokrajinskog sekretarijata i opštine Novi Bečej, koja se odnosi na arheološki park „Arača“. Očekujemo u naredne 2 nedelje razgovore i sa predstavnicima mađarske vlasti koji su izrazili želju da finansijski učestvuju u završetku projekta. Novi Bečej je opština koja je pokazala dobar primer prakse kada su u pitanju ustanove kulture i razvoj kulture. Za 2 do 3 nedelje imaćemo konkretne razgovore kako bi implementirali u budžetska sredstva za narednu godinu i pokrenuli rekonstrukciju aheološkog parka i ostalih sadržaja na teritoriji opštine Novi Bečej, a u tome imaju apsolutnu podršku od strane APV .
Idejno rešenje je urađeno za Žitni magacin, kaže Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej:
- Pre oko godinu i po, opština Novi Bečej dobila je na poklon Žitni magacin koji je najstariji objekat tehničke kulture u Vojvodini, star je preko 300 godina. Za njega je urađeno idejno rešenje, ali je u pripremi i glavni projekat za rekonstrukciju ovog Žitnog magacina. Rekonstrukcija Žitnog magacina bi bila u potpunosti, od temelja, fasade, krova i unutrašnjih radova, ali će to reći glavni projekat, gde će investicioni deo biti oko dvesto miliona dinara -
obavestio je Saša maksimović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com