Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO 100 ŽENA NA KONFERENCIJI ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO U BIZNISU, MEDIJIMA I KULTURI

100 ŽENA NA KONFERENCIJI ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO U BIZNISU, MEDIJIMA I KULTURI

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Projekat “Women in Business, Media & Culture” kompanije „Color Media Communications“ posvećen podsticanju ženskog preduzetništva u ovim oblastima, podržan od Vlade Republike Srbije, održan je u utorak, 20. novembra u hotelu „Sheraton“ u Novom Sadu. Na jednom mestu našlo se 50 žena koje su uspele u biznisu, medijima i kulturi, a sa njima za istim stolom sedelo je 50 studentkinja koje žele da se po završetku studija oprobaju u ovoj oblasti: da budu uspešne preduzetnice, da pokrenu svoj blog ili medij, da uspešno prodaju svoje umetničko delo ili organizuju koncert.

Konferenciju posvećenu podsticanju ženskog preduzetništva, koja je okupila veliki broj uspešnih predstavnica u pomenutim oblastima, zvanično su otvorile predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković i poverenica za ravnopravnost polova, Brankica Janković.
Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević, obratila se rčima:
- Ovo je mesto i prilika, da u prisustvu velikog broja žena istaknem činjenicu da uz jako samopouzdanje, hrabrost i istrajnost, skoro svaka žena u današnjem vremenu može i treba da uspe. I zato je moja poruka uopšte da je potrebno verovati u sebe, svoje snove i ideale i tako će i uspeh sam po sebi doći - rekla je sekretar Dragana Milošević.
Član Gradskog veća za privredu, Milorad Radojević, sa zadovoljstvom konstatovao:
- U poslednje vreme sve više se priča o ženskom preduzetništvu, žene su sve više u biznisu i drago mi je da je tako, a Grad se trudi da ih konkretnim potezima podrži. Poslednjih nekoliko godina Grad Novi Sad je jedina lokalna samouprava koja ima liniju Akcionog plana zapošljavanja posvećenu isključivo ženskom zapošljavanju. Svake godine između 70 i 80 žena dobije sredstva da pokrene sopstveni biznis, a ove 2018. prvi put smo obezbedili sredstva preko Vlade Republike Srbije i Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj za one žene koje već posluju i postoje na tržištu godinu dana ili više. Taj konkurs je završen i očekujemo da potpisivanje ugovora obavimo u narednom periodu, i to je siguran sam, snažan podstrek za žensko preduzetništvo na teritoriji Grada Novog Sada - rekao je Milorad Radojević, i dodao da će Grad i ubuduće razvijati mehanizme za podršku ženskom preduzetništvu.
Tokom ručka učesnicama Konferencije svoja iskustva iznele su neke od žena sa brilijantnim karijerama u ovim oblastima. Posebno zanimljivo bilo je izlaganje gospođe Lare Ham, osnivačica i vlasnica licence „Quintessentially Adriatic“, koja je prisutnima poručila da svojom voljom, energijom i upornim svakodnevnim radom na sebi mogu uvek doći do željenog cilja.
Među uspešnim ženama koje će učestvovati na događaju su: Olivera Simović, predsednica Privredne komore Novog Sada, Olivera Balašević, direktorka Salayke, Vesna Dedić, TV-lice i književnica, Manja Grčić, direktorka Antena Grupe za Srbiju i Crnu Goru, Nadežda Gaće, osnivač i glavni urednik nedeljnika i portala „Novi Magazin“, Minja Miletić, voditeljka i novinarka N1 televizije, Snežana Dakić,  novinarka Ženske televizije, Ivanka Jovanović, izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, Tijana Palkovljević,  upravnica Galerije Matice srpske, Jelena Bačić Alimpić, spisateljica, Vesna da Vinča, pisac, novinar i producent i mnoge druge.
Nakon ručka, učesnice su imale vođenu turu centrom Novog Sada - “Slavne Novosađanke”, a nakon nje posetile i izložbu “Percepcije: Žena po meri društva?”, koja je u Galeriji Matice srpske organizovana u saradnji sa British Council-om.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.2370061209674025&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com