Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Otvaranje skijališta Kopaonik u utorak, 4. decembra

Otvaranje skijališta Kopaonik u utorak, 4. decembra

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

U utorak, 4. decembra 2018. godine, počinje ski sezona na Kopaoniku. Prvog dana sezone skijanje će biti besplatno i radiće Karaman greben sa pripadajućim stazama 7 i 7a. Od srede, 5. decembra, do nedelje, 9. decembra važiće popust od 20% na ski karte. Radno vreme ski centra Kopaonik je od 9 do 15.30 časova. 
Pored Karaman grebena pripremaju i staze uz žičare Pančićev vrh, Krst, Malo jezero i Mašinac.

Trenutna temperatura na Pančićevom vrhu je -5°C, na Sunčanoj dolini -1°C, a na JAT apartmanima -3°C. Prema podacima RHMZ vetar duva brzinom od 2 m/s (W), vlažnost vazduha je 74% i trenutni opis vremenskih prilika je - Pretežno oblačno. Svi putni pravci su prohodni uz obaveznu upotrebu zimske opreme. Za sutra se prognoziraju temperature od -6°C do 1°C sa prognoziranim opisom vremenskih prilika - Sunčano.
U predstojećoj sezoni 2018/2019., kopaonička gradska autobuska ski linija startovala je sa radom 1. decembra 2018. godine i prevoziće putnike do prve polovine aprila meseca. U funkciji su dva niskopodna autobusa kapaciteta 102 mesta koji saobraćaju na relaciji od hotela "Milmari" do Konaka "Sunčani vrhovi". Trenutno postoji 8 polazaka i ukupno 9 stanica.
Od prošle ski sezone može se kupiti karta u jednom pravcu, povratna karta, trodnevna, petodnevna i sezonska autobuska karta.
Autobuski prevoz vrši Monto Kop d.o.o Raška, a prodajna mesta su Milmari agencija u Konacima, vila "Milmari" i hotel "Milmari Resort". 

Izvor: infoKOP.net

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com