Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Uz cirkus i gastro zanimacije studenti PMF-a polažu ispit iz animacije

Uz cirkus i gastro zanimacije studenti PMF-a polažu ispit iz animacije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

            Studenati treće godine hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu (predmetni profesor dr Anđelija Ivkov-Džigurski), organizuju u četvrtak, 31. januara 2019. godine u Restoranu „Ribarac“, hepening pod radnim nazivom „Uz cirkus i gastro zanimacije polažemo ispit iz animacije“. Biće to prvi ovogodišnji praktični deo ispita koji se sastoji od organizovanja jednog tematskog humanitarnog događaja.

            Ove godine prikupljena sredstva će se usmeriti humanitarnom udruženju “Transplant heroji”, koje bi se finansijski potpomoglo post operativnom oporavku Iskre Radosavljević, devojčice stare 15 meseci koja se trenutno nalazi u Italijanskom gradu Bergamu gde joj je pre mesec dana izvršena transplantacija jetre. Cena ulaznice je 1000 dinara. U cenu je uračunata večera i piće dobrodošlice. Večera je predviđena u najmanje tri ganga - predjelo, glavno jelo, dezert.
            Za ulaznice se možete javiti na brojeve 069/1030-497 (Teodora Ninkov) i 069/779-794 (Petar Barić). Ukoliko želite i možete da budete deo ove lepe i humane priče, dođite da kroz zabavu uradimo dobro delo. Vaše malo nekom može da znači mnogo.
            Ovi jedinstveni performansi mladih sa PMF-a odvijaju se na osnovu nastavnog Plana i programa studenata na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, koji slušaju predmet Animacija i logistika u turizmu.
Kako se počelo sa reformom nastavnih planova i programa i približavanja načina studiranja naših studenata evropskom trendovima (gde je 30% praktična nastava), javila se ideja da se na ovaj način to obezbedi i našim studentima. Ideja je potekla od predmetnog profesora dr Anđelije Ivkov-Džigurski, a realizacija se odvija uz veliku i nesebičnu pomoć asistenta dr Igora Stamenkovića.
            Studenti izradom i realizacijom ovakvih projekata imaju mogućnost da ono što uče u teoriji u okviru predmeta Animacija, ali i kroz predmete Osnove turizma, Marketing i menadžment u turizmu, Kulturna dobra, Gastronomija i dr. primene u praksi i steknu važno primenjeno znanje. Na ovaj način oni pokazuju svoju kreativnost, ali i spremnost za timski rad. Studenti prilikom organizovanja ovakvih događaja imaju potpunu slobodu u izboru teme događaja.
            Rad na projektu traje tokom čitavog semestra, a studenti sami osmišljavaju temu događaja, pišu projekat, rade kalkulaciju za večeru usklađenu sa tematikom večeri, obezbeđuju sredstva za realizaciju, nalaze ciljnu grupu kojoj će ostatak sredstava biti dat u humanitarne svrhe, obezbeđuju prisustvo posetilaca, medija, stručnog lica, koje će sve fotografisati i snimiti veče za arhivu fakulteta, kontaktiraju ambasade zemalja čije se večeri planiraju, udruženja prijateljstva, kulturno-umetnička društva i slično.
Za organizovanje večeri, pripremu i realizaciju, studenti dobijaju određeni broj bodova, a nakon usmenog dela ispita i konačnu ocenu baziranu na praktičnom i teorijskom delu.
Događaji se održavaju uz podršku Prirodno-matematičkog fakulteta, Izvršnog veća Vojvodine, Gradske kuće, Ambasada zemalja koje se predstavljaju (do sada je dobijena podrška Ambasade Meksika, Kube, Turske, Indije, Slovačke, Rusije, Egipta, Japana i Nemačke čiji su predstavnici - ambasadori, konzuli, atašei koji su i prisustvovali večerima) i drugih mnogobrojnih donatora i sponzora.
Na dosadašnjim tematskim događajima učestvovalo je oko 650 studenata, prisustvovalo oko 5.000 gostiju, a propraćene su od strane brojnih medija.
Do sada je prikupljeno oko 4.000.000 dinara u novcu i robi za pomoć deci kojoj je ona u tom trenutku najpotrebnija.
            Do sada je održano 43 ovakvih događaja. Prvo je bilo Romsko veče - “Gipsy night” (07.05.2006.), a potom su usledili Meksičko veče, Romsko veče (2006) ; Kubansko veče (2007.); Irsko veče (2008.); Maskenbal - „Bal na dvoru“, Mađarsko veče, Grčko veče, Indijsko veče, Francusko veče, Špansko veče, Tursko veče (2009.); Italijansko veče, Slovačko veče, Rusko veče, Egipatsko veče, Japansko veče, Bavarsko veče (2010.); Brazilsko veče,
Crnogorska noć u Vojvodini, Skandinavsko veče, "Vojvodjanska bajka" (2011.); Kinesko veče, Oživimo muzeje, Šumadijsko veče, Britansko veče, Filmski kabare, U ritmu prošlih vremena, Igrancija - tolerancija (2012.); Drugarstvo se ne odbija, Lepota koja se ne odbija - Slovenija, Mladi mare, kako stari stare (2014.); Biću dobar, dobra biću zato poklon dobiću, Derani i snaše ajd u provod na salaše, Viva Las Vegas (2015.); Čarobno putovanje u bajke,  EX YU just for you, Igram Igraj Igrajmo se (2016.); It's Wine O'Clock, Veče sa Drakulom, Priče iz davnina - avanture Kike i Dina (2017.); Ladies&Gentlemen, These Are 20s!, i Srbija - Srednji vek I`ll be (2018.).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com