Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Sve spremno za JEEP Međunarodnu naučnu agrobiznis konferenciju MAK 2019

Sve spremno za JEEP Međunarodnu naučnu agrobiznis konferenciju MAK 2019

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Šesta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2019 pod radnim nazivom ,,EVROPSKI PUT-PUT USPEHA“ biće održana na Kopaoniku, 25.-27.januara 2019. godine. Svečano otvaranje je zakazano u petak (25.01.2019 u 12 časova) u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa.

            Domaćini manifestacije, Marija i Milan Jovičić iz Etno centra „Gegula“ u Kraljevu, u saradnji sa Gradom Kraljevo, Balkanskim naučnim centrom ruske akademije prirodnih nauka u Beogradu i Fakultetom za menadžment u Sremskim Karlovcima; suorganizatorima Mikološko-gljivarskimsavezom Srbije, C.R.E.A.M  Europe JPP Aliansa u Novom Sadu,  Visokom zdravstveno-sanitarnom školom strukovnih studija Visan u Beogradu, Udruženjem poslovnih žena „Ilinka Ilić“ u Kraljevu, a uz generalno pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije i Privredne komore Srbije, te brojne sponzore, obradiće brojne aktuelne teme, čiji će zaključci biti usvojeni i uz zbornik radova biti predati nadležnim institucijama.
            Ciljevi konferencije su da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sinergijski rezultati nauke i prakse, kao i mogućnosti realne podrške  uklјučenju Srbije u EU u skladu sa pregovaračkim poglavlјima 11,12 i 13 - polјoprivreda i ruralni razvoj, bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika i ribarstvo. Posebno će se predstaviti savremeni trendovi i standardi u oblasti polјoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u EU, kao i njihove implikacije na razvoj polјoprivrednog sektora, ruralnih područja i turizma u Srbiji i zemlјama zapadnog Balkana.
            Nove dileme, nova naučna i praktična rešenja, holistički pristup i ideje kroz dijalog svih zainteresovanih, misija su već  sada tradicionalne konferncije - MAK 2019.
            Gosti i predavači su ugledne ličnosti iz Srbije i regiona kako iz politike tako i iz sveta nauke i privrede.
                Prvog dana, nakon svečanog otvaranja i pozdravnih reči, biće upriličeno uručenje POVELJA DOLINA KRALJEVA,VEKOVA I JORGOVANA (pokrovitelj grad Kraljevo) laureatima za doprinos razvoju preduzetništva, agroprivrede, turizma i kulture Zapadnog Balkana, a zatim će se pristupiti potpisivanju memoranduma o saradnji Udruženja poslovnih žena „Ilinka Ilić“ (Kraljevo), Udruženja preduzetnica IN (Sarajevo, BiH) i Udruženja preduzetnica Crne Gore. Potom će biti održana Plenarna sesija i dve Naučne sesije sa odgovarajućim temema i izlagačima, da bi se radni deo prvog dana završio Okruglim stolom na temu Regionalizacija Srbije - ZA I PROTIV.
Završnica prvog dana MAK-a je tradicionalno u večernjim časovima u „Ognjištu“ hotela Rtanj, uz druženje i degustaciju vina Vinarije Čoka i Ohrid.
            Drugi radni dan (od 10h)  u Velikoj Sali hotela Grand obeležiće čak 24 predavanja u dve naučne sesije. U popodnevnim satima predviđena je dodela sertifikata učesnicima Šeste JEEP Međunarodne naučne agrobiznis konferencije MAK 2019  „Uvek na vrhu“ (pokrovitelj NIKOM AUTO Kragujevac će u međuvremenu obezbediti  test vožnju Jeepovima po Kopaoniku).
            Treći dan, nedelja 27. januar 2019.  godine u prepodnevnim časovima rezervisana je za B2B susrete učesnika u hotelu MujEn Lux Kopaonik.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com