Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Jovana Gardašević: Pokreni se i pokaži šta znaš jer znanje kreira lidere!

Jovana Gardašević: Pokreni se i pokaži šta znaš jer znanje kreira lidere!

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Liderstvo je tema kojom se profesori i asistenti na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu bave ne samo na predavanjima vezanim za predmete kao što su Menadžment i Menadžment ljudskih resursa  već i u sklopu tematskih predavanja koja se organizuju u okviru takmičenja “Fimek nagrađuje znanje“. Naime, ovo takmičenje se na ovom Fakultetu održava već tradicionalno, desetu godinu za redom, pod sloganom „Pokreni se i pokaži šta znaš jer znanje kreira lidere!”

            U tu svrhu jedna od predavača na današnjem takmičenju bila je i asistentkinja na ovom Fakultetu, Jovana Gardašević, koja je na zanimljiv i interaktivan način, đacima, a budućim studentima, predstavila osnovne postulate Menadžmenta ljudskih resursa i Liderstva kao jednog od njegovih novijih pojava.
            - Bilo je reči o razlici između pojmova Menadžment i Liderstvo, karakteristikama liderstva, razlici između menadžera i lidera, ključnim osobinama koje lideri treba da poseduju zatim o tipovima liderske moći, vrstama lidera. Znati biti lider podrazumeva sijaset karakteristika i osobina, na čelu sa znanjem, koje potencijalni lideri treba da poseduju. Zato je projekat “Fimek nagrađuje znanje“ osmišljen tako da ukaže mladim ljudima na vrednosti koje se neguju na ovoj visokoškolskoj instituciji a pre svega se misli na znanje koje im se pruža zahvaljujući stručnom i kompetentnom nastavnom kadru. U skladu sa tim, želimo da motivišemo đake i buduće studente da vrednuju znanje i priključe se savremenom i interaktivnom pristupu učenja i sticanja znanja, kakvo se nudi na svim studijskim programima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu - onavestila je Jovana Gardašević.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com