Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE VOJVODINA SE USPEŠNO PREDSTAVILA U SLOVENIJI

VOJVODINA SE USPEŠNO PREDSTAVILA U SLOVENIJI

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Jubilarni Međunarodni sajam turizma Natour Alpe Adria, 30. po redu, odžan je u Ljubljani na Gospodarskom razstavišču u periodu 30.01.- 02.02. 2019.godine.
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa svojim suizlagačima iz opština i gradova Vojvodine - Novi Bečej, Bačka Palanka, Žabalj, Pančevo, Sombor, Bečej, Inđija, Sremska Mitrovica, Irig, Stara Pazova, Pećinci, Sremski Karlovci, Novi Sad, Titel, Vršac kao i gostima kolegama iz Akva parka Petroland, Klastera Deliblatska peščara, predstavila je celokupnu turističku ponudu Pokrajine na najvećem sajmu turizma u Sloveniji.

            Ponuda na sajmu bila je fokusirana na turiste koji preferiraju aktivni odmor, šetnje, planinarenje, bicikliste, ljubitelje adrenalinskih sportova i slično.
            Ove godine, promocija Vojvodine bila je dodatna pojačana organizacijom „Vojvođanske večeri“ u utorak 29.01. u prostorijama Kongresnog centra parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani, koja je izazvala veliku pažnju slovenačke javnosti.
Direktorica Turističke organizacije Vojvodine, Nataša Pavlović, istakla je u svom obraćanju da su turisti iz Slovenije godinama u samom vrhu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Vojvodini i izrazila nadu da su ovakvi događaji i sajamski nastupi, idealna prilika da se svi potencijalni gosti iz Ljubljane i cele Slovenije, dodatno informišu o svim turističkim atrakacijama Vojvodine i time dodatno motivišu za još masovniji dolazak.
            Uz podelu propagandnog materijala, gostima je prikazan promotivni film Turističke organizacije Vojvodine - „Moja Vojvodina“.
            Uz muziku tamburaškog orkestra “Debeli lad“ iz Novog Sada, vojvođanska vina i ostale gastronomske delicije, u prigodnom prostoru uz neposredan kontakt, na najzanimljiviji način prezentovano je predstavnicima medija, turističkih agencija i specijalizovanih udruženja iz Slovenije, sve ono po čemu je Vojvodina poznata i privlačna za turiste.
            U prvih 11 meseci 2018. godine prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj dolazaka turista iz Slovenije je bio u porastu u odnosu na isti period 2017. godine za 11% i iznosio je 78.408. U periodu januar-novembar 2018. godine broj ostvarnih noćenja iznosio je 140.452, što predstavlja porast od 13,7% u odnosu na prethodnu godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com