Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FIMEK nagradio znanje maturanata tradicionalno - 10. put

FIMEK nagradio znanje maturanata tradicionalno - 10. put

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, u ponedeljak, 11.02.2019. godine, održano je finale takmičenja za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno 10. jubilarni put. Takmičenje je počelo 21.01.2019. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Od prijavljenih 45 škola iz 24 grada Vojvodine koje su se takmičile u kvalifikacijama, svojim znanjem izdvojilo se devet polufinalista, a izvanrednim znanjem u finale se plasiralo tri škole: Gimnazija Inđija, srednja Ekonomska škola, Sombor  i  STŠ ,,Mileva Marić'', Titel.

            Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno zamišljeno je kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno je zamišljen na način da maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, ali i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Misija FIMEK-a je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni. Iz tog razloga nijedna škola koja se plasirala u finale nije otišla praznih ruku, tj. svi finalisti su bili nagrađeni za pokazano znanje.
            Finaliste i njihove navijače pozdravila je prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, koja im je poželela puno uspeha kako u takmičenju tako i njihovom daljem obrazovanju. Prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, naglasio je da FIMEK kroz ovo i druga takmičenja koje organizuje želi da motiviše mlade da ulažu u svoje obrazovanje, a najbolje maturante da nagradi za pokazano znanje.
            Nagrade su koncipirane tako da se nagradi znanje i budućim studentima pruži motiv za dalje obrazovanje. Stoga su, pobednici, Srednja ekonomska škola Sombor, dobili putovanje u neku od evropskih prestonica, po njihovom izboru, kao i 50% popusta na školarinu za studije na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, odnosno Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, takođe po izboru pobedničke ekipe.
            Pobednici su dobili i poklon knjiga izdavačke kuće The English Book, vaučer u iznosu od 20 evra na bilo koje putovanje u ponudi turističke agencije Lider Travel. Pored navedenih nagrada, prvoplasirana ekipa će imati priliku da provede prijatne trenutke u Caffe Bar –u ,,Priča'' u Novom Sadu.
            Drugoplasirana ekipa, maturanti STŠ ,,Mileva Marić'' su, pored popusta na školarinu u vrednosti od 40% na FIMEK-u ili Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, dobili i prvomajsko putovanje Balkan Fun 2019. u organizaciji Lider travel-a. Pored navedenih nagrada, maturanti iz Titela su nagrađeni i vaučerom od 20 evra za neku od destinacija Lider Travel-a , večerom za četvoro u Caffe-Bar -u „Priča“, kao i poklon paketom knjiga iz izdavačke kuće The English Book.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com