Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA IZ BIOLOGIJE, HEMIJE I MATEMATIKE NA PMF-u

BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA IZ BIOLOGIJE, HEMIJE I MATEMATIKE NA PMF-u

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Pripremna nastava je namenjena svim učenicima koji za prijemni ispit na fakultete u Srbiji polažu test iz biologije. Nastava obuhvata sadržaje koji su obrađeni  u gimnazijskim udžbenicima biologije za prirodno-matematički smer, a koje je izdao Zavod za izdavanje udžbenika iz Beograda. 

            Cilj pripremne nastave je da pripremi buduće studente ne samo za polaganje prijemnog ispita, već i za savladavanje nastave iz biologije i/ili biologiji srodnih predmeta na studijama. Nastava je organizovana po celinama koje su obrađivane u okviru predmeta biologija od prvog do četvrtog razreda. Svaku od oblasti prezentuju nastavnicii saradnici Departmana za biologiju i ekologiju uz savremeni pristup nastavi. Časovi su zamišljeni kao interaktivna nastava uz korišćenje adekvatne opreme.
            Pripremna nastava biće organizovana u periodu od 23. februara do 22. juna tekuće godine u trajanju odukupno 68 školskih časova. Biće organizovana subotom, po sledećem rasporedu:10,00-11,30 - predavanja u trajanju od 2 časa, 11,30 - 12,00 - pauza, 12.00 - 13,30 - predavanja u trajanju od 2 časa.
            Nastava će biti realizovanau Amfiteatru 1 Departmana za biologiju i ekologiju, Trg Dositeja Obradovića 2, Novi Sad.
            Po završetku predavanja iz pojedinih oblasti, biće organizovano testiranje, analiza testa i izrada mapa uma kojeće polaznicima olakšati ponavljanje obrađenog gradiva.Takođe, po završetku čitavog ciklusa pripreme, biće organizovano završno testiranje koje obuhvata kompletno gradivo biologije.
            Pripremna nastava koju organizuje Departman je BESPLATNA.Od polaznika se očekuje da imaju udžbenike iz kojih se nastava izvodi, sveske i pribor za pisanje.
            Više informacija možete dobiti od prof. Zorane Banovački 063 71 50 391 i na linku http://www.dbe.uns.ac.rs/files/529/pripremna_nastava_iz_biologije_2019.pdf.
            Na PMF-u je takođe u toku BESPLATNA pripremna nastava iz HEMIJE za polaganje prijemnog ispita. Ona se organizuje subotom od 10 časova, u prostorijama Fakulteta (plava zgrada, Trg Dositeja Obradovića 3). Od ove godine radi se po novoj zbirci zadataka koja se može nabaviti u PMF-ovoj skriptarnici. Prijave za dolazak na pripremnu nastavu nisu potrebne, a sve dodatne informacije mozete dobiti putem maila: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Detaljan plan pripremne nastave možete da pogledate na sajtu: http://novidh.pmf.uns.ac.rs/pdf/PROGRAM%20PRIPREMNE%20NASTAVE%202019..pdf, a više informacija možete čuti od dr Mirjane Radanović 069 105 03 86.
            Drugi ciklus PRIPREMA IZ MATEMATIKE je u toku i traje do polovine aprila. Raspored je na linku: http://www.dmi.uns.ac.rs/files/525/drugi_ciklus_priprema_2.png.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com