Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE USPEŠNO PREDSTAVLJANJE OPŠTINE STARA PAZOVA NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

USPEŠNO PREDSTAVLJANJE OPŠTINE STARA PAZOVA NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Turistička organizacija opštine Stara Pazova uspešno je predstavila svoju turističku ponudu zajedno sa još 7 turističkih organizacija iz Srema na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je održan od 21 - 24. februara 2019. godine.

            Ovo je peta godina i mali jubilej zajedničkog predstavljena turističkih potencijala sremskih opština na štandu „Divan je kićeni Srem‟. Po prvi put predstavljena je nova zajednička turistička brošura devet turističkih organizacija iz Srema koja je rađena dvojezično uporedo srpski i engleski jezik i bogato je ilustrovana fotografijama, kako bi posetiocima dočarili raskošnu turističku ponudu čitavog regiona Srema.
            Opština Stara Pazova premijerno je na sajmu predstavila svoj novi projekat "Ponesi tradiciju". U pitanju su ručno crtane ilustracije etnoloških motiva koje prikazuju jedinstvenu multikulturalnost opštine. Motivi srpske i slovačke narodne nošnje kombinovani sa prepoznatljivim arhitektonskim elementima kao što su kotobanja, ambar i evangelička crkva, preneti su na majice, magnete i bedževe što je izazvalo veliko interesovanje posetilaca. Na sajmu su premijerno predstavljena dva motiva, a u planu je izrada još tri motiva čija će prezentacija slediti tokom ove godine kroz upotrebne predmete i suvenire. Cilj ovog projekta je da se na moderan način predstavi tradicija i kultura cele naše opštine.
            Tokom drugog dana sajma posetioci su po prvi put imali priliku da uživaju u "foto booth-u" tj. kabini za fotografisanje uz neke zanimljive i karakteristične rekvizite i da na licu mesta besplatno dobiju izrađene fotografije sa natpisom "Divan je kićeni Srem".
            Trećeg dana sajma opštinu Stara Pazova predstavile su Ana Očovaj slikarka slovačke naivne umetnosti i Ana Zdihan sa svojim tradicionalnim ručnim radovima, a  zbog specifičnog kolorita slovačke staropazovačke nošnje izazvale su veliko interesovanje prisutnih.
            Kao i svake godine za posetioce je organizovana nagradna igra sa pitanjem koja je vaša asocijacija na Srem. Na kraju svakoga dana su izvlačeni srećni dobitnici. Turistička organizacija opštine Stara Pazova obezbedila je sledeće nagrade: vina iz vinarije “Milanović” iz Surduka, ručak za dve osobe u restoranu “Prica” u Novim Banovcima, kolače “Stamevski Moj slatkiš” iz Stare Pazove, kolače “Maestro Nikola” iz Golubinaca i knjigu slikara Branka Oreščanina iz Stare Pazove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com