Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE DR MARKO CARIĆ: UNIVERZITET PRIVREDNA AKADEMIJA NOVI SAD PUTOKAZ ZA BUDUĆNOST

DR MARKO CARIĆ: UNIVERZITET PRIVREDNA AKADEMIJA NOVI SAD PUTOKAZ ZA BUDUĆNOST

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Na Novosadskom sajmu se od 07. do 09. marta održava 14. Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi”. Na manifestaciji uz ponudu 14 novosadskih srednjih škola, Novosadskog univerziteta, kao i privatnih univerziteta i tri naučna instituta, posetiocima će se predstaviti srednje škole i fakulteti iz Švajcarske, Velike Britanije, Nemačke, Kanade, Španije, Slovenije i Slovačke. sa ciljem promocije obrazovanja na svim nivoima, kao i afirmacije celoživotnog učenja.

            Univerzitet Privredna akademija Novi Sad, prvi privatni akreditovani univerzitet u Vojvodini, tradicionalni je učesnik ovog sajma. Osnovne, master akademske i doktorske studije Univerzitet Privredna akademija predstavila je u okviru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) u Novom Sadu, Stomatološkog fakulteta u Pančevu, MEF - Fakulteta za primenjeni menadžent, ekonomiju i finansije u Beogradu, FFNS - Farmaceutskog fakulteta u Novom Sadu, FSU - Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.
            - Učestvovanje na ovom Sajmu je za nas jedna od prilika da u što realnijem svetlu, pre svega učenicima završnih razreda srednjih škola, predstavimo naš Univerzitet i upoznamo ih sa našom ponudom, od fakulteta do smerova, odnosno studijskih programa, da ih informišemo o svemu što ih očekuje za vreme studija na našem Univerzitetu i šta im sve tokom studija pružamo. Želimo da im prenesemo čitav dijapazon mogućnosti koje će im pomoći da na osnovu svojih sklonosti naprave pravi odabir -  istakao je prof. dr Marko Carić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.
            Studijski programi na fakultetima Univerziteta Privredna akademija svojim pitomcima nude kvalitetnu teorijsku osnovu, ali i praktičnu nastavu i druženje u međunarodnom kontekstu, široku lepezu aktivnosti i mogućnost za dinamičan i ispunjen studentski život. Među pogodnostima koje Univerzitet Privredna akademija nudi svojim studentima između ostalog su i studentske prakse u privrednim i pravosudnim ogranizacijama, međunarodna razmena studenata, raznorazna druženja studenata, sportske aktivnosti, takmičenje u besedništvu, međunarodnom pravu i drugim disciplinama..., koje studentima olakšavaju u izboru onoga čime u životu žele da se bave.
            - Univerzitet Privredna akademija poznat je po brojnim vannastavnim aktivnostima, takmičenjima, i srednjoškolaca i studenata fakulteta Univerziteta Privredna akademija, pa i sa kolegama sa drugih fakulteta u cilju razotkrivanja njihovih sklonosti, preferencija i kompetitivnog duha - objašnjava dr Carić, dodajući da je želja profesorskog tima Univerziteta da studente i karijerno i psihološki, teorijski i praktično, lokalno i internacionalno osposobe za buduću karijeru.
            Posebno naglašava značaj međunarodne saradnje i umrežavanja visokoobrazovnih ustanova širom sveta, kao mesta upoznavanja studenata iz različitih zemalja, i njihov susret sa drugim kulturama, jezicima, iskustvima, dragocenin za njihovu dalju karijeru.
U tom kontekstu Univerzitet Privredna akademija organizuje brojne seminare, koferencije, sa uglednim predavačima iz zemlje i inostranstva, iz sveta biznisa, privrede, politike.
            - U planu je da u okviru Univerziteta Privredna akademija razvijemo Alumni klub, podržimo kontakt bivših i sadašnjih studenata, da one koji su bili naši studenti, a sada ostvareni u svojim karijerama, povežemo sa sadašnjim studentima, i da pored toga što ćemo uspostaviti kontinuitet odnosa sa njima, pomognemo sadašnjim generacijama u savladavanju realnih prepreka i realnijoj projekciji njihove budućnosti - saopštio je prof. dr Marko Carić, ponosan što je i ove godine Privredna akademija ponela šampionski pehar 14. Međunarodnom sajmu obrazovanja "Putokazi”..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com