Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA FONDOVI HerbElix sa PMF-a osvojio nagradu na konkursu za najbolju inovacionu ideju

HerbElix sa PMF-a osvojio nagradu na konkursu za najbolju inovacionu ideju

  • PDF

            Konkurs za najbolju žensku inovacionu preduzetničku ideju u 2019. godini, pod sloganom "Zauzmi stav, razvijaj ideju", zatvoren je prošlog meseca, a tim nove kompanije “HerbElix”, koji je razvio novu biljnu formulaciju za borbu protiv Helicobacter pylori infekcije, dobio je dva miliona dinara za pokretanje i razvoj svog biznisa.

            Ekipu HerbElixa inače čine tri mlade naučnice sa novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta: dr Nataša Simin, dr Ivana Beara i dr Marija Lesjak. One rade na preparatima koji  su jedinstvena kombinacija etarskih ulja i lekovitih aromatičnih organski gajenih biljaka. Novac od nagrade nameravaju da iskorisće za kupovinu potrebnih sirovina.
            Takmičenje je realizovano u organizaciji Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Kancelarije za mlade i Grada Beograda, a ukupan nagradni fond iznosio je 5 miliona dinara. Na konkurs se prijavilo više od 100 timova, a samo su finalisti imali priliku da prođu intenzivnu obuku za pisanje biznis plana i prezentaciju ideje, kao i mentorske konsultacije sa stručnim i uspešnim domaćim preduzetnicima.
            Čestitamo mladim naučnicama i želimo uspeh u budućem radu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com