Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Drašković u Vršcu gradi jedinstveni vinski objekat

Drašković u Vršcu gradi jedinstveni vinski objekat

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Kompanija „Swisslion“ čiji je vlasnik Rodoljub Drašković, nedavno je otpočela radove na rekonstrukciji objekta „Helvecija“ u Vršcu, koji je „Swisslion“ kupio zajedno sa „Vršačkim vinogradima“. U pitanju je stari vinski podrum koga je 1880. godine podigao švajcarski trgovac vinom Štaub u periodu kada je Vršačko vinogorje bilo najveće u Ugarskoj, a po nekim podacima i u Evropi. Kako najavljuju iz „Swisslion“-a, objekat će predstavljati turističko-vinski objekat jedinstven u zemlji i regionu.

            Šta će činiti ovaj vinski kompleks posebnim mestom za ljubitelje vina i putovanja?!
            U podrumu „Helvecije“ će se nalaziti luksuzni vinski podrum u funkciji restorana i vinoteke. Jedan deo prostora će biti originalni spa centar sa saunom, turskim kupatilom i đakuzijima koji će biti smešteni u vinskim buradima. Na spratu će se nalaziti ekskluzivni restoran sa pozornicom gde će se odvijati kulturni i zabavi sadržaji, koncerti, predstave, filmske večeri. Muzejska postavka posvećena vinu i vinogradarstvu ovog područja, oplemeniće i daće i obrazovnu i kulturnu notu objektu. Na spratu će se nalaziti luksuzne smeštajne jedinice.
            Kako najavljuju iz „Swisslion“-a, ovakav objekat trenutno ne postoji u Srbiji, a ni u bližoj okolini. Gradi se nešto potpuno unikatno i jedinstveno što vinska istorija ovog kraja zaslužuje. Ljubitelji vina od sada će imati ekskluzivno mesto za opuštanje i uživanje u vinima kako „Vinarije Drašković“ tako i drugim. Iako se otvaranje očekuje na jesen, na adresu rukovodstva već su počeli da pristižu upiti i zahtevi za rezervacijama.
            Od kada je kupio „Vršačke vinograde“ 2017. godine, Drašković je u Vršcu već sagradio potpuno novu vinariju kapaciteta 5,5 miliona litara vina, opremljenu najmodernijom opremom, gde se sada odvija sva proizvodnja vina. Takođe, aktivno ulaže u obnovu i podizanje novih vinograda, pa je samo prošle godine podigao 75 ha novih zasada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com