Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Zvezdani triatlon - nastavak 8. juna

Zvezdani triatlon - nastavak 8. juna

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            ZVEZDANI TRIATLON 2019. je prvi eko festival u Srbiji i širem regionu, čiji cilj je podizanje svesti o problem svetlosnog zagađenja životne sredine. Nevladina organizacija "Carpe Noctem" je idejni tvorac događaja, ali u organizaciji učestvuje više neprofitnih udruženja: DMI "Branislav Bukurov", Klub fizičara sa Prirodno-matematičkog fakulteta, NIDSBE "Josif Pančić", ADNOS i Udruženje prijatelja prirode "Gorski Smeško".

Zbog lošeg vremena u prvom terminu Zvezdanog triatlona, neki programi nisu održani, zato - NASTAVLJAMO U SUBOTU, 8. juna, od 20h do 02h, “Gorski Smeško”, Popovica, Fruška gora. Ulaz je besplatan.
            Program festivala je napravljen na osnovu tri oblasti, kako i samo ime ukazuje: Priroda, Svemir i Kultura i umetnost. Učesnici su već imali prilike da okuse šetnju u noćnim uslovima i teleskopima posmatraju nebeska tela 18. maja kada je prvobitno bio isplaniran događaj, no usled vremenskih uslova ostatak programa je pomeren na 8. jun kada vas očekuju brojne aktivnosti.
            Predavanje profesorice dr Snežane Tovilović “Štrudla s mRakom” sa Filozofskog fakulteta (Odsek za psihologiju) o našim opravdanim, ali i iracionalnim strahovima i fobijama o tame.
            Afro rumba ples uz vatru! Zašto baš afro rumba? Saznajte na samom događaju.
            “Logorovanje sa naučnicima” - gde će naši studenti biologije, psihologije i fizike oko logorskih vatri uz tihu pozadinsku muziku pričati sa učesnicima o više različitih tema koje možete da pogledate na sajtu. U ovoj sekciji će i naša najpoznatija regionalna astrofizičarka, prof. Tijana Prodanović pričati o temama “iz svemira” u nešto opuštenijim uslovima uz vatricu.
            Za kraj ostaje svirka jazz banda “Đorđe Obradović Trio” sa kojom ćemo da ispratimo učesnike do kraja festivala.
            Više informacija možete čuti od Dajane Bjelajac 060 330 37 01  ili pronaći na sajtu Nevladina organizacija "Carpe Noctem"

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com