Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE GEOINFORMATIKA - novi studijski program na novosadskom PMF-u

GEOINFORMATIKA - novi studijski program na novosadskom PMF-u

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Od ovog oktobra, Prirodno-matematički fakultet na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo kreće sa NOVIM, SAVREMENIM studijskim programom – STUDIJSKI PROGRAM GEOINFORMATIKA.

            Osnovne akademske studije Geoinformatike su prilagođene potrebama tržišta, sa ciljem da odgovore na evidentan porast tražnje za stručnjacima geoinformatičkog profila u Srbiji, a studenti se takođe pripremaju i za učešće na međunarodnom tržištu rada preko freelance modela zapošljavanja. Završetkom ovog studijskog programa, stiče se zvanje Diplomirani geograf - Geoinformatike. Školovanje traje 8 semestara (240 ESPB).
            Povodom pokretanja ovog modernog i traženog studijskog programa, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo organizuje konferenciju za medije: četvrtak, 13. jun, 12.15h,  sala GIS1, I sprat plave zgrade PMF-a (Trg Dositeja Obradovića 3, Novi Sad).
            Program je kreiran u sklopu projekta “Unapređenje primene geoinformacionih tehnologija u studijskim programima prirodnih nauka i dualnom obrazovanju” kojeg je finansiralo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i počeće sa realizacijom 1. oktobra 2019. godine. Geoinformatika se bavi proučavanjem suštine i funkcija geoinformacije I pripreme informacija u obliku geopodataka. Osnova je geografskih informacionih sistema (GIS), a zajednička komponenta svih primena geonformatike je njihov odnos prema prostoru.
            Više informacija: prof. dr Mlađen Jovanović, 065 677 53 12.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com