Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Merkurov javni čas vežbanja u parku Vrnjačke Banje

Merkurov javni čas vežbanja u parku Vrnjačke Banje

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Uoči obeležavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta - 9. septembra, Specijalna bolnica Merkur organizovala je javni čas vežbanja u centralnom parku, pod sloganom „Pokretom do zdravlja“.  Cilj ovog događaja je promocija značaja  fizičke aktivnosti za zdravlje, ali  i Vrnjačke Banje i Merkura kao mesta za stvaranje zdravih navika.

            Park Vrnjačke Banje okupio je preko 300 ljudi, dece, đaka, studenata, gostiju i građana, radnika Merkura, članova sportskih klubova i udruženja kako bi ti činom zajedničkog vežbanja ukazali na značaj fizičke aktivnosti po zdravlje i promovisali Vrnjačku Banju. Čas javnog vežbanja vodili su Merkurovi fizioterapeuti, koji  čine bitan deo Merkurovog tima jer u modernom bloku za fizikalnu terapiju i spa centru radi oko 60 stručnih fizioterapeuta, pa je cilj događaja bio  istaći značaj njihove profesije u očuvanju i unapređenju zdravlja.
Cilj je bio motivisati ljude da na današnji dan odvoje malo vremena za svoje zdravlje i vežbaju sa timom Merkura, i time grade dobre navike za budućnost.
            O ulozi fizioterapeuta u Merkuru, govorila je dr Biljana Jaćimović, specijalista fizijatrije, a vežbe je vodila Nataša Miličić, rukovodioc odeljenja fizikalne terapije, sa svojim kolegama.
            Događaj je protekao u dobroj atmosferi uz vežbu i druženje, a u Merkuru se nadaju da će sledeće godine biti mnogo više vežbača, da će ovo već tradicionalno druženje u narednim godinama oboriti i svetski rekord u broju učesnika.
            Već pola decencije  Merkur se bavi fizikalnom medicinom, a danas, spoj tradicije, savremene dijagnostike i izuzetnog medicinskog kadra svrstavaju ovu ustanovu u jedan od vodećih centara fizikalne medicine i rehabilitacije.
            Prednosti programa rehabilitacije su lečenje uz blagotvorno dejstvo lekovitih mineralnih voda, pregledi lekara fizijatara i interniste i  fizikalne procedure koje se sprovode na najsavremenijim medicinskim aparatima uz nadzor iskusnih fizioterapeuta.
            U duhu ovogodišnjeg slogana dana fizioterapeuta je  „Pokretom do zdravlja“, tim fizioterapeuta Merkura zajedno sa svim ostalim kolegama  uspeo je da demonstrira, pokrene i podstakne ljude svih starosnih doba da budu aktivni u svakodnevnom životu!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com