Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Jesenja avantura na obali Jadrana

Jesenja avantura na obali Jadrana

  • PDF

            Iako je letnja sezona za nama, te se letovališta sredinom oktobra u potpunosti gase, Bar, nastavlja da živi punim plućima. Barske jeseni su najraskošnije na crnogorskom primorju. U oktobru opojni miris pečenog i kuvanog kestena, dobra muzika i atmosfera šire se barskim krajem tokom tradicionalne Koštanijade posvećene kestenu i proizvodima od istog.

            Kako se jesen uozbilji i stigne novembar, Barani znaju da je vreme za Maslinijadu - najpopularniju manifestaciju u ovom kraju. U pitanju je smotra proizvoda sa ovog područja poput – maslina, maslinovog ulja i agruma, koju upotpunjuje kulturno-umetnički program, a koja s obzirom na simboliku masline šalje poruke mira, prijateljstva i zajedništva.
            S kraja godine, kada se decembarskim vazduhom proširi miris kuvanog vina u Baru se okupe meštani I gosti na jednom mestu, na Festivalu vina i ukljeve. Obilje plave ribe po kojoj je Jadran poznat, litre i litre vina i bogat muzički program čine decembar na primorju nezaboravnim.
            U prilog nezaboravnoj zimi na Jadranu ide i proslava novogodišnje večeri. Doček Nove godine u Baru predstavlja najveću atrakciju postsezone na primorju. Stoga ne propustite ludu zabavu uz regionalne zvezde. Spakujte kofere i pravac Bar!

Tekst: Marija Drašković
Fotografija: TO Bar

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com