Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE NOVI SAD PREDSTAVLJEN TURSKIM TUROPERATORIMA

NOVI SAD PREDSTAVLJEN TURSKIM TUROPERATORIMA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 8
  • Sledeća

            Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je poslovnom susretu turoperatora i predstavnika turističke privrede iz Turske i lokalne turističke privrede i tom prilikom ozvaničio njegov početak. Susret su organizovali Turistička organizacija Novog Sada, Turistička organizacija Srbije i predstavništvo Turkish Airlines kompanije u Srbiji.

            - Ovo je veoma važan događaj u promociji Novog Sada kao turističke destinacije. Današnjem skupu prisustvuje 42 velika turoperatora iz 15 gradova Turske i poznavajući tursko tržište za nas je to veoma bitno. Današnji skup je prilika da naše turističke agencije sa svojim kolegama iz Turske dogovore neke nove poslove. Drago mi je što o Novom Sadu više ne pričamo kao o turističkom potencijalu, nego kao o zaista značajnoj turističkoj destinaciji. Turizam je kao privredna grana veoma bitna u budžetu Grada Novog Sada, a ovaj forum je prilika da se to još više unapredi. Čestitam organizatorima ovog događaja koji je možda i najvažniji u ovoj godini kada je reč o promociji Novog Sada kao turističke destinacije, i Grad Novi Sad naravno nastavlja da radi u istom pravcu i u narednom periodu - rekao je Milorad Radojević.
            Pored Milorada Radojevića prisutnima su se obratili i savetnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vesna Antić, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević i generalni menadžer predstavništva Turkish Airlines kompanije u Srbiji Mehmet Alagoz.
            Svi govornici su se složili da je ovo izuzetna prilika da se Srbija ali i Novi Sad predstave kao interesantna destinacija gostima iz Turske. Kako je rečeno na poslovnom susretu, u toku prvih osam meseci ove godine turski turisti su bili četvrti po broju ostvarenih noćenja inostranih turista u Srbiji, a u poslednjih šest godina svake godine beleže dvocifreni procentualni rast dolazaka i noćenja. Izražena je i nada da će ovaj susret doprineti da unarednom periodu taj trend bude još uspešniji.
            Proteklih dana članovi turskih turoperatora bili su u poseti Sremskim Karlovcima, Novom Sadu i Fruškoj Gori, a kako je rečeno, iskazali su zainteresovanost i za banjski turizam i planinske centre s obzirom na njihovu obogaćenu turističku ponudu.
            Poslovni susret „NOVI SAD WORKSHOP 2019 - Welcome Turkey“ je u hotelu „Šeraton“ okupio 42 turoperatora, predstavnika turističke privrede Turske i 35 turističkih agencija iz Srbije. Cilj događaja je predstavljanje ponude Novog Sada i cele Srbije učesnicima iz Turske i uspostavljanje buduće saradnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com