Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Novembar Fest Novi Sad: Kobasice i čvarci na najbolji način

Novembar Fest Novi Sad: Kobasice i čvarci na najbolji način

  • PDF

            Drugi „Novembar Fest” - Novosadski festival kobasice i čvaraka održaće se od 15. do 17. novembra na Novosadskom sajmu (Hala br. 6, ulaz iz Branka Bajića), i okupiće proizvođače mesa i suhomesnatih proizvoda iz celog regiona.

            U petak 15. novembra, prvog dana festivala, od 19.00 nastupiće tamburaši, a nakon toga, od 21.00 uslediće koncert „Garavog sokaka”.
            Drugog dana festivala, 16. novembra, održaće se takmičenje u pravljenju kobasica, a od muzičkog programa tu je nastup Meškarki sa tradicionalnom slovačkom muzikom, nakon kojih će nastupiti lokalni tamburaši, a potom, od 21.00 i legenda tamburaške muzike - Zvonko Bogdan.
            Trećeg dana festivala, u nedelju, 17. novembra, osim tamburaške muzike i takmičenja u pravljenju kobasica, od 18.00, biće organizovana Disnotor večera (All inclusive).
            Ulaz tokom tri dana festivala biće BESPLATAN do 18.00, nakon čega će se naplaćivati, i to već po ceni od 200 dinara.  Za vreme trajanja manifestacije, svi posetioci će uživati u nastupima tamburaških orkestara, kao i folklornih društava iz cele Vojvodine. Ono što je specifično za ovaj festival je da će posetioci biti u prilici da prisustvuju procesu pravljenja kobasica i čvaraka, ali i da probaju sve te ukusne đakonije.
            Posebna atrakcija biće takmičenje u pravljenju kobasica gde će svoja umeća ukrstiti timovi - vojvođanskih sela, novosadskih kvartova, medija, kompanija i sportskih klubova.
            Festival organizuje kompanija Color Media Communications i Udruženje građana Best Fest, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.
            Kupovina karata na sajtu Gigs Tix-a: http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/2878-novembarfest.
            Sve detalje programa možete saznati na linku: www.communications.rs/novembarfest2019

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com