Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Pravni fakultet za privredu i pravosuđe predstavlja Mirjanu Dupor, pobednicu u besedništvu

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe predstavlja Mirjanu Dupor, pobednicu u besedništvu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Mirjana Dupor, studentkinja četvrte godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, Visokoškolska jedinica u Beogradu, je pobednica desetog jubilarnog takmičenja u besedništvu koje je održano 19. novembra na istoimenom fakultetu.

            Važnost besedništva za buduće pravnike istakla je rekavši:
            - Dobar pravnik je i dobar govornik, to je naš glavni adut.  Zadata tema bila inspirativna, ali istovremeno i zahtevna jer je „Cerska bitka ono što čini našu istoriju bogatom, nešto čime treba da se ponosimo, o čemu treba više da učimo, prenosimo na buduće generacije. Bilo mi je zadovoljstvo izučavati ovu temu i izneti je pred tolikim brojem ljudi.
            Iako je imala iskustva u besedništvu, Mirjana je pripremi za ovo takmičenje posvetila posebnu pažnju.
            - Bilo je potrebno informisati se, jer koliko god da sam mislila da znam, tek kada sam ušla u temu shvatila sam koliko zapravo ne znam. Potrebno je imati dobru volju, motivaciju i dobro se organizovati kako bi na dan takmičenja sve izgledalo dobro.
            Mirjana je posebno zahvalna profesorki Marijani Mladenov koja se potrudila da takmičarima prenese svoje iskustvo i znanje, da ih motiviše i učini boljima govornicima.
Zahvalna je i Goranu Milojeviću koji je glavni „krivac” za njeno učešće i koji je od početka verovao u nju i pružio joj podršku. Istakla je i zahvalnost gospodinu Milomiru Mikanoviću, dugogodišnjem prijatelju njene porodice, koji je inspirisao da besedu posveti, ne samo Cerskoj bici, već i svim događajima koji su usledili nakon nje.
            - Velika je čast i zadovoljstvo biti deo ovog takmičenja, ono što je najlepši deo ovoga jesu prijateljstva koja se steknu tokom priprema, tako da ovo nije samo takmičenje, jer takmičenje bude i prođe, ali ono što ostane posle toga je najlepši deo - smatra ovogodišnja pobednica.

#PravniFax #pravo #studenti #fakultet #besedništvo #pravnifakultet

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com