Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE DVA ZNAČAJNA DOGAĐAJA NA NOVOSADSKOM PMF-u OVE SUBOTE

DVA ZNAČAJNA DOGAĐAJA NA NOVOSADSKOM PMF-u OVE SUBOTE

  • PDF

            Dan otvorenih vrata na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu počinje u subotu, 30. novembra od 10 časova u amfiteatru „Mihajlo Pupin“.

            U okviru događaja „ISTRAŽUJ, PUTUJ, UŽIVAJ” biće  predstavljene zanimljive radionice: iz lovnog turizma - čime se bavi lovstvo i šta je lovački trofej; iz gastronomije - upoznaće polaznike sa osnovnim elementima osmišljavanja, pripreme i serviranja malih slanih i slatkih zalogaja; iz  geoinformatike - zainteresovani će sa profesorima gledati Auroru Borealis na Aljasci, a zatim otputovati u nepoznate delove sveta i pokušati da otkriju gde se tačno nalaze, služeći se svojim geografskim predznanjem i zapažanjem.
            Mini sajam „Sa Srbijom na Ti” je prošle godine održan prvi put i to izuzetno uspešno, tako da će ove godine biti još zanimljiviji. Kako je bilo prošli put, možete pogledati na linku https://brif.rs/uncategorized/mini-sajam-sa-srbijom-na-ti.   
            Studenti  će pričati o svojim iskustvima tokom studiranja, a Maja Orihan, Milan Lisica i Tatjana Banić ispred Uprave za privredu, pričaće o svom radu i iskustvima na panelu pod nazivom -  „Dva ranca, beg iz kanca”.
            HEMIJSKI VIKEND  pod radnim nazivom „SAZNAJ. NAUČI. PRIMENI!”, se na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine (Plava zgrada), održava sedmu godinu za redom. Manifestacija koja počinje od 11 časova je prvenstveno osmišljena za đake završnih razreda srednje škole koji pokazuju posebno interesovanje za hemiju, biohemiju i teme iz oblasti zaštite životne sredine.
            Ove subote, đaci će biti u prilici da se upoznaju sa zanimljivim temama iz nauke koje će biti predstavljene kroz niz interesantnih interaktivnih radionica. Na ovaj način budućim studentima biće predstavljen potencijal i perspektiva za njihovo dalje školovanje i čime mogu da se bave ukoliko odluče da upišu i završe neki od studijskih programa na ovom Departmanu PMF-a. 
            Hemijski vikend će se organizovati 30. novembra, ali i 7. decembra, kako bi svi zainteresovani mogli da prisustvuju. Svi koji žele da najave svoj dolazak, mogu to učiniti putem maila Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com