Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Prva dodela priznanja u oblasti turizma regionalne blog platforme Discover Srem

Prva dodela priznanja u oblasti turizma regionalne blog platforme Discover Srem

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Nikola Borić, osnivač www.discoversrem.com- blog platforme koja pokušava da okupi najbolje srpske influensere, pre svega blogere u cilju afirmacije i promocije turizma u Sremu i Fruškoj gori, povodom prvog rođendana ovog neprofitabilnog portala, 11. decembra, u šumarevoj kući - Fruškogorskoj Lugarnici u Maloj Remeti, priredio je svečano uručenje Priznanja zaslužnima iz oblasti turizma.

            U svom kratkom obraćanju gospodin Borić je prisutnima ukazao da se danas vodi ozbiljna bitka na društvenim mrežama. Najavio je dolazak blogera u Vrdnik, sugerisao saradnju sa mladim ljudima kojima je pisanje strast.
            Za ustanovljenje ovih priznanja iz oblasti turizma je rekao da su namenjena podsticanju i afirmaciji turizma u Sremu, unapređenju kvalieta i promocije, kreiranja i prepoznavanja turističkih vrednosti ovog kraja Srbije.
            - Svi ste vi tu jer smo prepoznali ono što radite. Pažljivo smo tokom godine pratili vaš rad, pre svega nevladinog sektora, turističkih organizacija sa kojima imamo fantastičnu saradnju, mladih smoinicijativnih ljudi koji ne očekuju zahvalnost od institucija - rekao je domaćin.
            Dobitnici ovogodišnjih prizanja su: Nacionalni park „Fruška gora“ - Priznanje za izuzetan doprinos razvoju i promociju EKO i ETNO turizma u Sremu; Turistička organizacija Vojvodine - Priznanje za doprinos razvoju turizma i promociju Srema kao turističke destinacije; Turistička organizacija Pećinci - Priznanje za afirmaciju i promociju EKO turizma u Sremu; Svetlana Sabo, dir. TO Sremska Mitrovica - Priznanje za afirmaciju i promociju kulturno-istorijskog nasleđa Carskog Sirmijuma; Mirjana Vujasinović, v.d TO Ruma – Priznanje za promociju i brendiranje Rume kao turističke destinacije; Hotel Srem, Sremska Mitrovica - Priznanje za kvalitet hotelske usluge i sadržaja; Hotel Crystal, Pećinci - Priznanje za humanost; Magazin „Turistički svet,, - Priznanje za promociju i afirmaciju turizma u Sremu; Sofija Belotić, novinar Sremskih novina - Priznanje za očuvanje tradicije Srema i Fruške gore; Goran Eror, novinar Radio-televizije Vojvodina - Priznanje za afirmaciju i promociju ruralnog turizma; Jovana Stanisavljević, autorka bloga jediputujvoli.com – Priznanje za promociju Srema kao turističke destinacije; Konjički klubu ,,Srem“, Sremska Mitrovica - Priznanje za afirmaciju i promociju konjičkog sporta u Sremu; Vinarija Mačkov podrum, Irig - Priznanje za brend; Opština Irig - Priznanje za promociju i podršku razvoju ruralnog turizma Fruške gore; Tomislav Janković, pred. Skupštine grada Sremska Mitrovica -Priznanje za unapređenje kvaliteta života lokalne zajednice i podršku razvoju turističke ponude i sadržaja Sremske Mitrovice; Centar za istraživanja i studije turizma, Novi Sad - Priznanje za unapređenje kvaliteta turističkih usluga i edukaciju zaposlenih u turizmu; Stepan Jovanović, Kompleks Lugarnica - Priznanje za izuzetan doprinos razvoju seoskog turizma u Sremu; Udruženje građana „IrigMojGrad“ - Priznanje za društveno-koristan rad; Udruženje građana ,,Explorer“ Novi Sad - Priznanje za podizanje svesti o aktivnom boravku u prirodi i očuvanju prirodnih resursa; Electric Sparrow Automotive - Priznanje za inventivnost.
            Priznanje za najbolji turistički magazin u 2019. godini pripalo je redakciji magazina „Top Srbija“ uz obrazloženje da „na inventivan i profesionalan način redovno u svojim člancima i foto reportažama izveštava o svim značajnijim događajima u Srbiji. Posebnu pažnju posvećuju inspirativnim pričama običnih ljudi, insistirajući na autentičnosti sadržaja pa je tako svaki novi članak uzbudljivo putovanje kroz vreme, događaje i život čoveka današnjice kojim dominira novinarska izuzetnost u pisanju“.
            Ne slučajno, ceo događaj održan je u Fruškogorskoj lugarnici, Ljiljane Duduković-Jovanović, koja je za pet godina rada osmislila, jedinstveno mesto na padinama Fruške gore, a da ničim nije poremetila prirodni sklad; mesto u kojem odsedaju i Novosađani i Beograđani, u koje rado dolaze i Rumljani i Irižani i ostali Fruškogorci, ali i brojne strane diplomate; restoran na čijem je miniju specijalitet paprikaš/gulaš od jelenske divljači i divlje svinje, u kojem se isključivo piju vina iz Mačkovog podruma.
            Od kada je Ljiljana Dudaković Jovanović započela ostvarivanje svog sna nazvanog Fruškogorska lugarnica, uspela je da preporodi Malu Remetu, naselje od 1.200 duša, naslonjeno na istoimeni srednjovekovni manastir. Danas naselje ima ulično osvetljenje, osnovan je KK „Fruškogorski ždrebac“, započeta manifestacija „Konji ponovo kaskaju Malom Remetom“, poslednjeg vikenda septembra. Svojim najvećim uspehom smatra povezivanje stanovnika sela, čiji su se proizvodi našli u redovnoj ponudi njenog restorana. Ona je jedna od onih čiji preduzetnički, inovativni, kreativni i ljudski primer treba da sledi svaki preduzetnik koji voli Fruški goru i Srem. Zbog svega toga Nikola Borić je posebnu zahvalnost uputio upravo njoj.

            Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.3103279893018816&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com